Аpple ще представят МаcBook Air с нов дизайн и Apple M2 процесор през 2022г.

Apple направиха важна стъпка напред в развитието на своята хардуерна стратегия с премиерата на M1 процесора. Този чип слага край на дългогодишно партньорство с Intel и насочва компанията към технологиите на ARM. Първите устройства базирани на архитектурата са MacBook Pro, MacBook Air и Mac Mini моделите, които видяхме през 2020г.

Собствениците на 24-инчовия iMac, но също 11″ и 12.

9″ версии на iPad Pro от последна генерация също могат да се възползват от предимствата на Apple M1. Teхнологичният гигант възнамерява да увеличи инвестициите в разработката на хардуер от новата серия. Скоро ви съобщихме, че започна масовото производство на процесора Apple M2.

Според данни на PocketNow компанията планира да представи нова версия на MacBook Air през първата половина на 2022г. Актуализираният модел ще предложи промени в дизайна, както и много повече възможности за избор на цветове. Едва ли имa съмнение, че лаптопа ще е оборудван с Apple M2 процесора.

 

 

От двете страниа на корпуса ще има USB Type-C конектори. Визията на лаптопа ще наподобява дизайна на iPad Pro. Oчаква се Apple M2 да е базиран на същата технология, с която ще бъде произведен Apple A15 процесора, който ще дебютира заедно с iPhone 13 през есента.

Все пак Apple M2 няма да бъде толкова мощен, колкото M1X процеосра, който ще се използва от бъдещите Pro версии на Mac устройствата. Техническите спецификации не са известни, но можем да сме сигурни, че Apple ще се погрижат да осигурят впечатляващо съчетание от характеристики в MacBook Air (2022).