Как да продължите да го правите „по приятелски“

Едни от най-плодотворните отношения между мъже и жени са онези, в които сексът не е мираж и приятелството ви е истинско. На английски има един много хубав израз „friends with benefits“, който много добре пасва, когато си имате приятел или приятелка, с които сте истински такива, но и понякога си се чукате.

Сега ще ви дам няколко съвета за това как да поддържате едни такива взаимоотношения за години напред, без и двамата да се притеснявате от бъдещето:

  1. Избирай мъдро – Не всяка от твоите приятелки от женски пол би искал да има интимни отношения с теб! Едно е да си седите вкъщи, да пиете бира и да коментирате циците на танцьорките от клиповете и съвсем друго е да цапате чаршафите. Ако наистина сте толкова близки, тогава би трябвало да знаеш по какви мъже си пада и дали ти влизаш в тази графа.

  2. Изяснете си правилата – Трябва да си поставите граници, защото не искаш да я загубиш, тъй като ти е наистина близък човек. Когато сте с дрехи, трябва да сте си същите хора, които си говорите за гаджета, за политика, за спорт и за всичко, което и двамата ви е интересувало преди това. Каквото става в спалнята, трябва да си остава в спалнята.
  3. Начертайте си план – Седнете и обсъдете какво всеки очаква да се случи. Дали, когато имате физическа нужда от човек от другия пол, ще се виждате или пък директно ще преминете на онзи етап, в който всичко е потръгнало и ще си станете гаджета. Да, тук може и да се размие границата в дефинициите, но веднъж видиш ли гола своя приятелка, повярвай ми, няма да гледаш на нея със същите очи.
  4. Не позволявайте сексът да промени отношенията ви – Не сте се ревнували преди, защо трябва да го правите сега? Спомняш ли си колко често сте си говорели, че ти харесваш някоя красавица, а тя някой пичага? Продължете в същия дух с тази разлика, че вече не е нужно вечерта всеки да се прибира у дома си. Освен дните, вече и нощите ви ще са общи.
  5. Дръжте се сякаш нищо не е станало – Не е нужно цялата компания да разбира, че сте преспали един с друг. Това ще ги накара те да променят отношението си към вас, а след това и вие самите един към друг. Най-добре си спазвайте традициите, които сте си поставили през годините и никой няма да заподозре нищо. Не, че има от какво да се срамувате, а просто за останалите няма да сте две отделни личности, а едно цяло, което е съвсем различно нещо.
  6. Просто му се наслаждавайте – Тя е сестрата, която никога не си имал и си я обичаш безрезервно. Само има една разлика, че не е извратено, ако спиш с тази си сестра, което е най-добрата част. Разбирате се идеално, като приятели, сексът е чудесен. Какво още ти трябва? Настани се удобно и си прекарвай добре. Няма нужда от размисли и страсти по темата. Е, от страсти има, но от размисли не чак толкова.