Zoom и Microsoft Теаms са най-популярните приложения за дистанционна работа по време на пандемията

Приложенията за видеоконференция се превърнаха в основно средство за комуникация и работа по време на пандемията.

В момента може да откриете разнообразие от софтуерни решения в тази продуктова категория.

Независимо проучване на TechRadar и SmartBrief, в което участват над 1200 професионалисти разкрива кои са най-големите печеливши от избухването на кризата с COVID-19 в световен мащаб.

Резултатите показват, че 75% от анкетираните са използвали Microsoft Teams за комуникация и дистанционна работа от началото на пандемията. Друго популярно приложение, а именно Zoom постига дори още по-добър резултат от 80%.

Впечатляващо увеличение в трафика се забелязва още при Cisco Webex (39%), oблачната услуга Dropbox (30%) и Skype (30%) за видеоконференция.

 

 

Странното е, че облачните инструменти за дистанционна работа на Google не се представят достатъчно добре. 28% oт участниците казват, че са споделяли или съхранявали файлове с Google Drive, докато 22% от тях използват Google Meet за комуникация. Само 11% разчитат на Google Chat, за да общуват с колеги, приятели и познати.

Функциите за комуникация със съобщения в Microsoft Teams превъзхождат други популярни платформи, като едва 12% от потребителите съобщават, че използват Slack през пандемията. Над 90% от участниците в изследването признават, че работят от домовете си, докато 80% продължават да го правят, но скоро ще се завърнат в офиса.