Уникален чип на Samsung ще позволи на смартфоните от средния клас да предлагат впечатляваща производителност

Samsung официално потвърдиха, че стартират производството на уникален памет модул за смартфони. Специалистите на компанията са открили как да интегрират LPDDR5 DRAM и UFS 3.1 NAND Flash памет в един модул. Тази интеграция ще позволи дори на смартфоните от средния клас да предлагат впечатляваща производителност, характерна за флагманите.

Вицепрезидентът на Memory Product Planning Team, Йънг-соо Сон обещава LPDDR5 uMCP модулите да предложат най-добрите хардуерни технологии. Потребителите могат да очакват по-добри възможности за стрийминг на съдържание, за забавление с игри, както и за приложения с миксирана реалност. Смартфоните от Galaxy A серията ще могат първи да се възползват от LPDDR5 uMCP.

Масовото производство на новите памет модули ще ускори навлизането на по-достъпни устройства с 5G технологията, които имат различни дисплеи, камери и батерии. Бъдещите модели на Samsung, които използват LPDDR5 uMCP компоненти ще са базирани на последните DRAM и NAND интерфейси, гарантиращи бърза скорост и висок капацитет при ниска консумация на енергия.

 

 

Компанията смята, че LPDDR5 uMCP компонентите представляват оптимално решение за модерните устройства от средния ценови клас. Техническите подобрения гарантират, че хардуера осигурява възможност за 50% ръст в DRAM производителността. По този начин скоростта се увеличава от 17GBps при DRAM до 25GBps.

Другото водещо предимство на LPDDR5 uMCP са оптимизациите в представянето на NAND флаш паметта. В този случай Samsung гарантират двойно увеличение от настоящите 1.5GBps до 3GBps, в сравнение с резултатите на UFS 2.2, според данните в официалния уеб сайт на Samsung.

Иновациите на компанията позволяват DRAM/NAND модула да е с размери от 11.5х13 милиметра. Samsung ще предлагат различни конфигурации с 6GB-12GB DRAM и 128GB-512GB NAND памет. Първите устройства с uMCP технологията ще са достъпни на пазара в следващите седмици, осигурявайки премиум функционалности в средния клас.