От продажба на преоценени телефони, до 500 000 долара годишно

Браян Лаурангрокс още като студент започнал бизнес, като купувал-продавал разни неща по Интернет. Започнал с това през 2004 година като в началото дълго се чудел какво може да продава постоянно. После му идва идеята, да търгува с мобилни телефони. Той започнал да купува стари модели и да ги предлага с известна надценка в популярният сайт eBay.

Направил си простичък сайт, на който пък предлагал така наречените рефърбишд (refurbished) телефони, които всъщност са нови телефони, но използвани по изложения, за демонстрационни цели, както и модели изложени на витрини, които след това не могат да бъдат предложени като чисто нови. Бизнесът му се развил с продажбите на телефони и той си отваря малък магазин в мол.

След като видял, че идеята с телефони се развива изключително бързо, решил да направи голям магазин. Взел заем от банката в размер на 50 000 долара и ги инвестирал.

Създал компания наречена Грийн Мобайл и отделно работел като актьор и модел в Канзас, за да покрива допълнително разходите. Веднъж Браян решил да използва уменията си като актьор, за да рекламира бизнеса си, той заснел кратки рекламни клипчета със себе си в „главната роля“ на зеления мобилен човек, който ходел наляво надясно „спасявал“ парите на хората.

Браян Лаурангрокс, от продажби на преоценени телефони в eBay, вече е собственик на компания с приход 500 000 долара годишно.