Ембийд и Сиксърс си извоюваха предимство в серията с Атланта

Шампионът от редовния сезон в Източната конференция на Националната Баскетболна Асоциация Филаделфия спечели със 127:111 като гост на Атланта в мач номер 3 от втория кръг на плейофите.

По този начин Сиксърс поведоха с 2:1 успеха и си върнаха изгубеното след първия мач от серията домакинско предимство. Мач №4 е отново в Атланта в нощта на понеделник срещу вторник. За „ястребите“ това бе първо домакинско поражение от началото на плейофите.

Домакините започнаха мача с малко повече концентрация и поведоха с 4 точки разлика в началните минути. Ентусиазмът в играта им обаче бързо се изгуби, след като влезлият от пейката турски национал Фуркан Коркмаз наниза 11 последователни точки, което позволи на Филаделфия да се оттегли с аванс от 8 точки след първата четвърт при 28:20. 

До края на полувремето Атланта върна три точки от изоставането си, но крилете на „ястребите“ бяха орязани в третата четвърт, която Филаделфия спечели с 34:19, за да води с 95:75 преди последната част. В нея мачът се доиграваше и домакините така и не успяха да поставят съперника си под някакво напрежение.

Над всички за Филаделфия отново бе центърът Джоел Ембийд. Камерунецът, който играе с разкъсан менискус, завърши срещата с 27 точки, 9 борби, рекордните си в плейофен мач 8 асистенции, 3 чадъра и една отнета топка. Тобайъс Харис добави още 22 точки за Сиксърс, 18 вкара Бен Симънс, а Коркмаз завърши мача с 14. 

За Атланта Трей Йънг вкара 28 точки, 23 прибави Джон Колинс, а европейските остриета Богдан Богданович и Данило Галинари допринесоха с 19 и 17 точки съответно.

Снимки: Gettyimages