LG Display представиха нова серия OLED телевизори, които могат да се закачат над леглото

LG е производител със сериозно влияние в световния пазар на телевизори. Компанията специализира в разработката на OLED дисплеи от последно поколение, с които конкурира Samsung. През последната година видяхме няколко много интересни премиери с този бранд като прозрачни телевизори и навивaщия се LG Signature OLED RX.

Водещото подразделение на компанията LG Display сега обяви официално победителите от The OLEDs Go! конкурса, който се провежда със сътрудничеството на дизайнерското списание Dezeen.

В продължение на няколко седмици компанията търси нови, иновативни и привлекателни идеи, с които да подобри изживяването на потребителите.

Концепциите предложени в The OLEDs Go хвърлят повече светлина върху насоката, в която ще се развиват модерните телевизори. Победителите в конкурса включват уникални решения като ОLED телевизор с компактен форм фактор, който може да се разгънат до стена.

Атрактивният дизайн позволява това да стане без необходимостта от голяма механична основа. което допринася за ултратънките размери, съобщава TechRadar, информира TechRadar.

 

 

Любопитно решение е, че структурата включва и повдигната маса, която се намира над таблата на леглото, която позволява гледане на телевизия и филми преди лягане или докато си почивате.

Определено е доста вълнуващо да видим реализацията на идея за екран, който е разположен над леглото и предлага непознат досега хоризонтален комфорт на гледане. Концепцията се казва Console и дори може дори да замени употребата на смартфони преди лягане.

Scroll  предлага съвсем различно приложения на прозрачните OLED телевизори в интелигентните домове. Ултратънкият дисплей се поставя на стената, като също така включва широк рафт под долната част на екрана. Това е официалният победител в конкурса, който е избран от над 220 различни предложения.