LG официално спря производството на смартфони

LG е пример за голяма компания, която не успя да се адаптира към динамично променящите се условия в мобилната индустрия. Корейският производител регистрира финансови загуби от своята дивизия за смартфони в продължение на тримесечия. Разпространението на пандемията от COVID-19 също влоши бизнес възможностите за развитие на LG.

В крайна сметка компанията потвърди плановете си да излезе от пазара на смартфони, за да се фокусира върху други технологични сектори.

LG Electronics сега направиха важна стъпка напред към реализирането на стратегическите си цели. Компанията официално е прекратила производството на смартфони, изпълнявайки всички предвидени поръчки до 31 май.

Мобилни оператори имат различни договори с LG за извършване на съответния брой доставки. Този процес е финализирал, с което се спира изцяло продукцията на нови смартфони. Все пак собствениците на устройства на корейския производител ще продължат да получават софтуерни ъпдейти.

 

 

Компанията удължи периода на поддръжката за операционната система до три години за премиум устройствата. Другите смартфони от средния и ниския клас ще бъдат актуализирани за период от 24 месеца. Операциите на After-Sale Service (AS) звеното на LG ще продължат дори след като бъде прекратено производството, съобщава Asiae.co.kr.

Това ще гарантира, че потребителите ще продължат да използват услугите на сервизните центрове на компанията. Главният технически директор на LG Electronics ще отговаря за изпълнението на поетите ангажименти. В следващите седмици предстои преструктурирането на служителите от мобилната дивизия към другите бизнес подразделения на LG.

Ако не възникнат неочаквани проблеми всички процеси свързани с окончателното излизане на LG от световния пазар на смартфони ще приключат до 31 юли.

 

TagsLG