Героят за Ефес: Гордея се, че написахме още една златна страница в историята на този клуб

Големият герой за историческия успех на Анадолу Ефес в Евролигата – Василие Мицич, сподели първите си думи след завоюването на трофея в най-силната клубна европейска надпревара. Сърбинът и съотборниците му се пребориха с Барселона с крайното 86:81 и донесоха историческа първа титла на отбора от турнира на богатите. Мицич бе награден с MVP на Финалната четворка, след като вкара 25 точки на каталунците по пътя към отличието.

„Наистина не ме интересуват индивидуалните награди.

Щастлив съм от начина, по който дойдох в Ефес. От това как намерихме химия помежду си още през първата година. В края на краищата показахме на себе си, че сме добри. Достатъчно добри, за да вдигнем трофея от Евролигата. Гордея се, че написахме още една златна страница за историята на този клуб.

Невероятно е. Ако си говорим стратегически, то най-важното за успеха ни бе да играем до последната секунда от мача. Знаехме срещу какъв отбор се изправяме. Барселона е най-добрият дефанзивен тим тази година, но талантът им в нападение също не е за подценяване. Знаехме, че разполагаме с достатъчно оръжия, с които да атакуваме слабите им страни. Най-добрите им играчи не се представиха толкова добре, защото не им позволихме.

В тези три сезона разбрах много бързо що за треньор имаме в отбора. Ергин обича да дава свобода на играчите си и ако можеш да се поучаваш от грешките си, то ще си в добри отношения с него. Същото е и с Шейн Ларкин. Дори и да започнеш лошо и да не намериш ритъма си в началото, то треньорът ще продължава да вярва в теб за второто полувреме или последните две минути. Точно това се случи днес. Знам, че не играх никак добри през първите 20 минути, но след това се фокусирах и в края взех топката и играх както аз си пожелах“, заяви Мицич след мача.

Снимка: Euroleague.net