Може ли ревността да подобри сексуалния ви живот?

Материалът е на mensfitness.com, където все по-често откриваме добри материали на тема връзки и отношения между хората. Точно за това смятам да ви преведа разсъжденията им по една любопитна тема.

Мъжете правят повече и по-качествен секс, когато гаджето им е мъжко момиче, а не женско момиче.

Така тя има най-доброто и от двата свята, нали? Хмм, това е малко с уловка. Причината, да правите повече секс, се крие в момчешките ѝ приятели. Създава се едно чувство на съревнование за вниманието ѝ, поне според едно проучване на Journal of Comparative Psychology (Журнал за сравнителна психология).

Искаш да си мъжа отгоре, буквално, и никой не може да те вини за това. Всъщност това може и да е добро нещо. Дамата ти се наслаждава на повече романтично внимание, докато ти се наслаждаваш на повече секс. Но това до някъде създава и известен вътрешен конфликт. Да, прекарваш повече време под завивките, но се бориш и с чувството, че тя може и да не ти е много вярна.

Един от лидерите на проучването – Майкъл Пам, сподели пред Fusion: „Много трудове показват, че мъжете чувстват по-голяма възбуда, когато имат чувството, че партньорът им може и да е изневерил.“

Изследователите са задали въпроси на 400 мъже по отношение на връзките им, запитвайки ги, за колко привлекателна смятат половинката си, колко мъже-приятели мислят, че имат и за колко секси те биха я сметнали. Изводите сочат, че, колкото повече приятели мисли мъжът, че тя има, толкова повече секс правят помежду си.

„Трябва да си припомняме често, че партньорът ни е ценен за нас и привлекателен за другите.“Пам продължава – „Това ни кара да продължаваме да работим в поддържането на нашата връзка.“

Въпреки, че проучването не установява дали приятелката ви би искала да правите повече секс, ако знае, че имате повече жени в обкръжението си, сигурно е, че ревността би подобрила значително сексуалния ви живот. Само не прекалявайте. В крайна сметка важното е да задържите гаджето си.