Honor MagicBook 14 и MagicBook 15 имат процесори от 11-та генерация и Intel Iris Xe GPU

Honor e дъщерно дружество на китайския производител, което продължава самостоятелното си същестуване през 2021г. В края на миналата година Huawei продадоха официално този бизнес заради търговските санкции. Предимството на Honor като индивидуален бранд е, че няма да се съобразява със забраната на САЩ, тъй като ще може свободно да доставя хардуер от своите американски партньори.

Амбициозните планове на Honor не са ограничени едиствено до световния пазар на смартфони.

Подходящ пример е MateBook серията от ултратънки и елегантни лаптопи. Компанията актуализира официално своето портфолио с премиератата на актуализирани версии на MagicBook 14 и MagicBook 15.

Водещо подобрение в лаптопите е интеграцията на Core i5 и Core i7 процесори от 11-та генерация на Intel. Работната честота на чиповете варира между 4.2GHz и 4.7GHz, което ще гарантира висока производителност в Honor MagicBook 14 и MagicBook 15, съобщава GizmoChina.

 

 

Бързата скорост на работа ще се подпомага още от Intel Iris Xe GPU и 16GB DDR4 RAM. Вградената памет е 512GB, информира GizmoChina. Новите устройства имат IPS дисплеи с Full HD резолюция, както и ергономична клавиатура с LED подсветка. Любопитна подробност е, камерата е подвижна и може да се прибира и показва над дисплея.

Във вътрешната часта на корпуса има двойни тръби за охлаждане и стандартен вентилатор, които гарантират оптимална температура дори при високи натоварвания. Батериите предлагат 65W бързо зареждане, което е достатъчно да захраните от 0 до 45% своя лаптоп до 45%.

Honor се надяват да привлекат вниманието на европейските потребители с новите предложения. Базовите версии на MagicBook 14 с Intel Core i5 ще струват €849, докато Core i7 модела ще струва €1200. Ако се интересувате от MagicBook 15 е добре да знаете, че цените започват от €950.