ЦСКА срещу Казанлък на финал при девойките U20

Отборите на ЦСКА и Казанлък достигнаха до спора за титлата в държавното първенство по волейбол на България за девойки под 20 години, което се провежда в София. Съставите на Славия и Марица (Пловдив) ще спорят за бронзовите отличия. Това стана ясно след изиграването на двата полуфинала в зала „Васил Симов“.

В първия полуфинал волейболистките на ЦСКА надиграха Славия с 3:0 (25:15, 25:23, 25:8).

Червените доминираха през по-голямата част от срещата. Единствено във втория гейм се получи интрига, като „белите“ показаха възможности и дори имаха превес. Но в решителните моменти армейките демонстрираха устойчивост и надделяха, като не дадоха шанс на съперника за спечелване на гейм. Това повлия на славистките и в третата част те нямаха същите съпротивителни сили, като отстъпиха с разлика.

Вторият полуфинал противопостави Казанлък и Марица. Двубоят бе изключително оспорван, динамичен и пълен с интрига докрай. И двата тима се бориха със зъби и нокти за успеха. В крайна сметка, в петата решителна част „розите“ показаха повече психическа устойчивост и воля за победа. Те се събраха, диктуваха играта и наложиха волята си с 15:10, като триумфираха с крайния успех.

Така казанълчанки ще защитават титлата си от миналия сезон, след като спечелиха златото при девойките в столичната зала „Христо Ботев“. Волейболистките на ЦСКА пък ще имат възможността да се борят за златото на свой терен, като се очертава много интересен сблъсък. Двубоят е на 16 май от 15:00 часа в зала „Васил Симов“. В спора за бронзовите медали един срещу друг ще застанат Славия и Марица. Малкият финал е преди това, от 13:00 часа. Разпределението на местата от пето до осмо се проведе в зала „Панайот Пондалов“. Петата позиция бе завоювана от състава на Бдин Вида (Видин) който се наложи над Локомотив 1929 с 3:2 гейма. Седми в първенството се класира тимът на Ахил, който победи Велбъжд (Кюстендил) с 3:0 гейма. 

Крайно класиране 5-8 място: 
5. Бдин Вида (Видин) 
6. Локомотив 1929 (София) 
7. Ахил (София) 
8. Велбъжд (Кюстендил)

BGvolleyball.com