Три начина да организираме контактите си в Android OS

Приложението ‘Contacts’ е едно от най-важните във вашето Android устройство. В края на краищата, вашият смартфон до голяма степен има за цел да ви помогне да поддържате връзка с хората.

Ето защо е изключително важно да поддържате списъците с приятелите и семейството си добре организирани. Платформата Android предлага много възможности, но често имаме нужда от помощ и насоки как да се възползваме от тях.

Ето защо от PC Mag са решили да ни покажат как да организираме контактите си в Android ОS. Разгледайте информацията и ще се уверите, че има полезни съвети, за които може да не сте знаели досега.

 

 

1. Приложението Contacts

Приложението Contacts ви дава незабавен достъп до всички ваши контакти, свързани с профила ви в Google. Има бутон за търсене горе вдясно и голям син бутон ‘Add contact’ в долния десен ъгъл. Отворете таба ‘Favorites’ и ще видите списък с контактите, които сте маркирали със звезда (независимо дали на Android или в интернет), както и списък с хората с които често контактувате.

Ако броят на хората, с които говорите е ограничен, този списък е чудесна възможност за вас. Изберете някой контакт, и от тук ще можете да му се обадите, да му изпратите имейл или текстово съобщение и да редактирате информацията за този контакт на вашето устройство (посредством иконата на молив в горния десен ъгъл).

 

2. Персонализиране на контактите

Натиснете бутона ‘More menu’ (три вертикални точки) и изберете ‘Contacts to display’. От тук може да изберете кои контакти да се показват в приложението и кои да са скрити от погледа ви. Опциите са налични за всички приложения и техните собствени списъци с контакти (като WhatsApp и Facebook, например). Ако не виждате някой акаунт, който ви се струва че трябва да го има, изберете ‘Accounts’ от опцията ‘More’ на менюто.

Това ще покаже всички приложения, инсталирани на вашия телефон, които поддържат списъци с контакти, както и възможност да добавите нов акаунт. Чрез персонализиране на това кои Google контакти да се виждат на екрана, както и кои други приложения могат да показват своите списъци с контакти създава много по-голямо удобство и индивидуалност на вашия списък с контакти.

 

 

3. Приложения на трети страни

Разбира се, може да се възползвате от възможностите, които предлагат приложенията на трети страни. Contacts например, идва с впечатляваща интеграция на социалните мрежи и изобилие от функции за персонализиране. FullContact е  цялостна уеб-базирана услуга, която постоянно актуализира информацията за контактите ви, за да знаете какво се случва във всеки един момент с тях.

Cloze е друго приложение, което си струва да погледнете. То се опитва да анализира взаимодействията, които имате с контактите си, за да изведе най-важните хора за вас на преден план. Приложението дори може да ви уведоми за важни актуализации на социалните медии, които може да сте пропуснали.

TagsOS