От кога вече не е модерно да си фолк-певица?

Забелязвате ли как бавно, но славно образът на фолк-дивите вече си отива? Не казвам, че малките момиченца са спрели да им подражават, а просто, че едно време по традиция най-красивите жени в България пееха в чалгата, а сега някак не е точно така.

Останали са малко онези секс-бомби, които караха и феновете на метъла да се обръщат след тях. Даже, като се замисля, мога май и да ги изброят. Сещам се за Андреа, Преслава, Галена и … хмм… Само за 3? Явно.

Три са останалите, чиито имена всеки знае и с чиито образ в главите половината мъже си лягат. Всичко останало е… хайде да не казвам какво, че току виж някой сърдит PR ми се обади, за да ми каже, че нямам право да говоря така за Джорджано. И все пак не го правя, заради това, че ще ми се обидят, а, защото мама така ме е възпитала – да съм критичен към силните и снизходителен към слабите. Сега съм именно снизходителен.

Да не се отплесваме, защото темата си е любопитна. От кога според вас фолк-певиците вече не са на мода? Година? Две? Пет? Едва ли някой може да го датира, но със сигурност се случва в последните 4-5 лета. А какво стана в това време? Изгряха звездите на някои нови и на други стари поп-изпълнители. Всички те с мощта на ледоразбивач си проправиха път до айфоните на хората и изместиха „Късай етикета“ с „Шапка ти свалям“. Та, човече, дори малките деца на катерушките пеят с пълен глас „Алелуя, бейби“!

Но нали трябваше да говорим за жени? Криско какво общо трябва да има с това? Има! Сега ще ти кажа. Модерният женски модел за подражание е точно в клиповете на Криско и онези, като него. Намира се леко вдясно, леко вляво, отгоре и отдолу. Сети ли се за отговора на гатанката? Точно така, танцьорките! Модерната българска жена иска да прилича на всички онези момичета, с плочки на корема, сочно дупе, пластична снага и сексапил, който пръска от всяка нейна фибра по тялото.

Замислете се само колко популярни станаха тези жени? Участват по конкурси за красота, канят ги в различни шоу-програми, за да си споделят мнението, вземат участие в риалити формати с мултимилионен бюджет и рейтинг. А къде са чалга-певиците? По кръчмите, където пеят за по 200лв хонорар и бутилка сливова от на бай Добри-Ханджията. А танцьорките вече са основна част от хайлайфа. Циците им са надвиснали над нас от кориците на някои от най-големите родни издания на списания, сайтове и други медии.

Иска ми се накрая да благодаря лично на няколко красавиците, които станаха причината за една подобна драстична промяна в живота на загорелия българин – Биляна Йотовска и Невена Воденичарска – двете стоят зад „The Secret Garden Show“, Ана Георгиева по-известна като Ann G, Кристина Димитрова – Мис Дупе 2007 и още десетки други, които вечер пълнят клубовете из страната, а през деня снимат клипове и фотосесии, благодарение на които ни има нас и всички останали като нас.