LG потвърдиха кои смартфони ще получат ъпдейт към Android 11, Android 12 и Android 13

LG се превърнаха в поредната голяма компания, която прекратява разработката на смартфони. Сериозната конкуренция вече отказа традиционни брандове като HTC и BlackBerry от мобилната индустрия. Корейският производител е една от най-обсъжданите теми през последните седмици с излизането от пазара на смартфони.

Вече е преустановена работата над нови устройства, но все пак LG потвърдиха, че ще продължат да ъпдейтват смартфоните си.

Това е важен ангажимент към собствениците на устройствата, които са лоялни към LG. Aкo имате смартфон на компанията вероятно ще ви е любопитно да научите конкретните планове за бъдещи актуализации.

Първото нещо, което трябва да знаете е, че LG обещават три години ъпдейти към новите версии на Android. Първият модел, който ще получи Android 11 е LG Velvet 5G, което се очаква до седмици.

Другите смартфони в списъка са LG G8X, LG Velvet 4G, LG G8S, LG Wing, LG K52 и LG K42. Актуализациите за тях ще се разпространяват на етапи до края на 2021г.

 

 

Одобрени са още няколко устройства, които ще получат Android 11, според данни на LG Korea. Toва са V50, V50S, Q31, Q51, Q52, Q61, Q70, Q92 и Q9 One. Със сигурност най-голям интерес предизвикват плановете на LG за следващата версия на операционната система.

Android 12 ще е достъпна за следните модели: LG Wing, LG Velvet, LG Velvet LTE, LG V50, LG V50s, LG G8, LG Q31, LG Q52 и LG Q92. Все още е твърде рано да се коментира конкретните срокове за ъпдейтите. Официалната премиера на Android 12 вероятно ще е през септември, като актуализациите за настоящите смартфони ще стартират в края на 2021г.

Въпреки излизането от пазара на смартфони има три модела, които са одобрени за Android 13, която ще видим през следващата година. Това са премиум предложения като LG Wing, LG Velvet и LG Velvet LTE.

 

TagsLG