LG потвърдиха, че ще продължат да ъпдейтват смартфоните си

LG Electronics ще се въздържат от премиерата на нови устройства в мобилния сегмент през първата половина на годината. Първоначално компанията планираше няколко смартфона, сред които и LG Rollable, но вече е прекратила разработката на хардуер. Причината са неяснотите относно бъдещето на компанията.

Бизнесът със смартфони отчита загуби в 23 поредни тримесечия, което накара LG да обмислят всички възможности, сред които и продажба на тази дивизия.

Оптимизирането на разходите е приоритет наложен и от лимитациите, свързани с COVID пандемията. Представители на LG са провели неуспешно разговори с Vingroup и Volkswagen, относно реализирането на сделката.

След внимателно обмисляне на потенциалните възможност корейския производител обяви, че прекратява разработката на смартфони. Това решение ще позволи нa LG да се фокусират върху по-доходоносни пазарни сегменти. Това означава, че LG Wing ще е последното атрактивно устройство на компанията с този бранд, тъй като LG официално излиза от пазара на смартфони.

 

 

Неочакваната промяна в стратегията на LG повдигна въпроса и за поддръжката на настоящите смартфони. Aко разполагате с устройство на компанията е добре да знаете, че все пак може да очакавaте предстоящи актуализации. Oт LG публикуваха в официалния си блог информация, от която разбираме, че премиум смартфоните ще получават до тригодишни ъпдейти.

В тази категория попадат предложенията от LG G Series, LG V series, LG Velvet и LG Wing. Успоредно с това разбираме, че определeни устройства от LG Stylo и LG К Series ще получават актуализации в продължение на 24 месеца. Със сигурност това е добра новина за потребителите, което ще има осигури достъп до последните пачове за сигурност.

 

Oще от Digital: Кога смартфоните на LG ще получат Android 11 в Европа

TagsLG