Невероятното пътешествие за живота на едно куче и стопанина му

Колежката Барбара Даймънд от littlethings.com е написала един материал по едно любопитно видео за един мъж и неговото куче. Историята, убеден съм, ще ви трогне, защото поуките, които всеки здраво мислещ човек, може да си изкара, са безброй.

„Когато, някого, когото обичате, минава през входната врата, дори това да става пет пъти в седмицата, вие трябва да обезумявате от щастие.

Видеото по-долу, кръстено „Денали“, е разказано от гледната точка на куче. То е прекрасно изобразяване на любов, благодарност и приятелство. Пътешествието е на куче, наречено Денали, и собственикът му – сърфистът-фотограф Бен Муун.

Неочаквано те се влюбват един в друг, когато Бен намира Денали, но чувствата им стават безрезервни. След като Бен се разделя с приятелката си, той напуска Портланд и започва живот на скот, бродещ из пустините на Бенд. Денали дошъл с него. Той го следвал навсякъде. Бродели из бреговете по целите западни щати. Това станал живот, изпълнен с приключения, свобода и радост.

През юни 2004 настанала трагедия. Бен бил диагностициран с рак в трети стадии. Денали стоял неотлъчно до него, отказвайки да напусне болницата. Нямало операция, терапия или процедура, при която кучето да не е до него. Любовта на животното играела голяма роля в изцерението на Бен.

Денали станал неизменна част от фотографиите на Муун и дори попаднал на няколко корици през годините. През 2014 Денали също се разболял от рак, а Бен се зарекъл, че няма да допусне той да страда. Бен усещал как кучето му го моли да го остави, за да си отиде. Но човекът започнал снимките на филма „Денали“ и по свой си начин го помолил да остане още месец. Точно месец по-късно Денали получава тежка кашлица. На следващия ден двамата си играли за последно на плажа. Последвалата сутрин Муун погледнал кучето си в очите и разбрал, че това е краят.

Денали умира на 14 години и половина. За да отпразнува живота на своя другар, Бен Муун публикува официално видеото „Денали“ и моли всички хора по света да го споделят с приятелите си, за да може кучето му да живее вечно.