Lenovo ще представят нов геймърски смартфон през пролетта

Големите дисплеи и бързите процесори превръщат смартфоните в подходящо решение за забавление с мобилни игри. Геймърските устройства са специфична ниша, която привлича все по-голям интерес сред производителите на хардуер и крайните потребители. Аsus е една от най-активните компании в този пазарен сегмент, но определено не е единствения бранд.

Xiaomi също предлагат геймърски смартфон с името Black Shark, което важи и за Red Magic серията на Nubia.

Любителите на игрите вече имат възможността да се сдобият и с атрактивно устройство в този клас на Lenovo. Китайският производител предлага разнообразно портфолио от лаптопи и персонални компютри с бранда Legion.

Eдва ли е изненадващо, че компанията разшири обхвата на този бранд и в мобилната индустрия. Вече ви информирахме, че Lenovo Legion Phone Duel се продава в Европа за €1000. Toзи модел предлага 6.65-инчов AMOLED дисплей с 2340х1080 резолюция и 144Hz честота за опресняване на кадрите и поддръжка на HDR10 видео.

 

 

Уникалният дизайн е допълнен от Qualcomm Snapdragon 865 процесор и 5000mAh батерия с опция за 90W бързо зареждане. Потребителите могат да избират конфигурации със 256GB/512GB памет, 12GB/16GB RAM. Компанията изглежда е доволна от резултатите и подготвя премиерата на нов геймърски смартфон, който ще видим през пролетта.

Името на устройството все още не е известно, но е възможно да бъде представено като Lenovo Legion Pro 2. Няма да е изненадващо, ако видим 5-нанометров Qualcomm Snapdragon 888 процесор, но също дисплей със 144Hz и още по-добри камери. Техническите спецификации ще бъдат обявени допълнително, но изглежда, че Lenovo имат все по-амбициозни планове за пазара на геймърски смартфони.

Припомняме ви, че Asus ROG Phone 5 ще бъде представен приблизително по същото време, което ще изостри конкуренцията и ще предложи повече възможности за избор на потребителите.

 

TagsLenovo