Как да разнообразите тренировката си

Много хора се оплакват, че им е омръзнало да правят едно и също във фитнеса и че са в застой от към развитието си. Нека не се отчайват, защото винаги има начин за прогрес.

Всяка прилично обзаведена зала разполага с достатъчно уреди, дъмбели и тежести, че човек да си нареди разнообразна програма и то в рамките на цял месец.

Във фитнеса, както и във всеки друг спорт, е важно да се усвоят основите.

В случая трябва да присвоите движенията за различните мускули и тогава вече имате цялата свобода на света, за да прилагате различни упражнения към различните мускулни групи.

Ако щангата на лежанката ви е омръзнала, тогава се преместете на скрипците или ползвайте повече дъмбели, а защо не и обратното. В крайна сметка идеята е да избутвате нагоре тежести от легнало положение. Отново не забравяйте за партньора си и мислете креативно.

Няма да ви казвам за всяко едно отделно упражнение, с какво можете да го заместите, просто помислете за секунда и ще видите колко бързо ще си набележите алтернативни варианти.

Освен, че ще върнете ентусиазма си от фитнеса, ще забележите, че всяко ново упражнение помага по една идея по-различен начин на мускулите ви. От там ще се появят и подобренията във визията, за които до преди 2-3 седмици сте се оплаквали.