Lenovo продължават да са лидер в пазара на компютри в България

Lenovo продължават да доминират световния пазар на компютри, както и да разширяват своето влияние на българския пазар. Високото търсене на нов хардуер и процесите на дигитална трансформация са оказали положителен ефект върху бизнеса на компанията през 2020г. Интензивните темпове на растеж позволяват на Lenovo да увеличи до 35% своето присъствие в България.

Това означава, че всеки трети продаден компютър на българския пазар през изминалата година е с логото на Lenovo.

Aтрактивните продукти във всички ценови класове и впечатляващите предложения в премиум сегмента са причината компанията отново да е лидер по продажби в България.

През последните години Lenovo изместват все повече акцента си към EMEA региона, който включва Европа, Близкия изток и Африка. Данните показват, че за десетилетие Lenovo отчита ръст от 5% дял до 23% от продажбите в този регион, които регистрира в края на 2020г. Почти всеки четвърти компютър в EMEA е произведен от Lenovo през последните 12 месеца.

 

 

Глобалният пазар на компютри демонстрира стабилен растеж от 13% през 2020г. Положителните процеси позволяват на Lenovo да си спечелят предимство пред своите конкуренти с 25% дял. Така компанията отново изпреварва HP и Dell със съответно 22% и 16% дял.

Цифрите са категорично доказателство за влиянието на Lenovo и иновациите, с които допринасят за развитието на цялата индустрия. Китайският производител се стреми да предлага качество, атрактивен дизайн и хардуерни решения от последно поколение дори в най-евтините си модели.

Превръщането на домовете ни във виртуални офиси и онлайн стаи за обучение е важен фактор за успеха на Lenovo, който вероятно ще има силно влияние и през 2021г. Навлизането на 5G лаптопите също е сфера, която в дългосрочен план има потенциала да утвърди компанията като световен лидер в индустрията.

 

TagsLenovo