Fitbit вече предлагат някои премиум функции безплатно, чрез нов ъпдейт

Fitbit предизвикаха доста дискусии след обявяването на сделката за купуването на бизнеса им от Google. Регулаторите вече дадоха своето одобрение за финализирането на придобиването. Ако сте собственик на устройство с бранда на Fitbit е добре да знаете, че вече се разпространява голям софтуерен ъпдейт.

Благодарeние на него потребителите могат да имат безплатен достъп до някои премиум функционалности.

Това важи в най-голяма степен за Fitbit Charge 4, Versa 2 и Inspire 2 моделите. Предвидени са подобрения и в Health Metrics системата, както и разширяване на обхвата на ECG функционалности в нови държави.

Fitbit Charge 4 вече ще извършва SpO2 анализи, следящи за количеството на кислород в кръвта. Информацията ще се извлича от същата функция, която следи качеството на съня. Компанията е разработила и специална тема на екрана, от която да виждате информацията в реално време на дисплея на фитнес тракера.

Предимството е, че няма да се налага да стартирайте допълнително приложениe, информира Wearable.

 

 

Aктуализацията се отличава с още една полезна функционалност, с която Fitbit Charge 4 е в състояние да измерва температурата на кожата. Досега това бе налично единствено за Fitbit Sense серията от смарт часовници на компанията. Иновативният Health Metrics панел вече не е премиум функция, а може да се използва безплатно от Charge 4, Versa 2 и Inspire 2.

Припомняме ви, че настоящото изискване бе абонамент към Fitbit Premium. Все пак данните за сърдечния ритъм по време на сън и неговата честота ще са налични за период от една седмица. Ако искате по-дълго да работите с Health Metrics трябва да преминете към премиум профил, като в този случай ограничението е 30 дни.

Персонализираните статистики са много полезни да следите как се променят ключови параметри на тялото с течение на времето. Приложението на Fitbit за първи път получава поддръжка за следене на нивата на глюкоза в кръвта. Определено можем да кажем, че това е най-големият ъпдейт в екосистемата на компанията от началото на пандемията.

 

 

TagsFitbit