YouTube добавиха бутон за създаване на 15-секундни клипове

Разнообразната колекция от съдържание, която предлага YouTube обещава дълги часове забавление от любимите ни устройства. Колкото повече търсите различни клипове, толкова повече релевантни видео препоръки ще получите от алгоритмите на YouTube.

Това е само един от полезните начини да откривате нови и и интересни неща за гледане на теми и жанрове, които ви допадат.Най-популярната видео услуга е сериозен източник на приходи за Google и ключов елемент от рекламната стратегия на компанията.

Възстановяването на индустрията от пандемията позволи на YouTube да генерира приходи от $5 млрд. през третото тримесечие на 2020г. Цифрата е подходящо доказателство колко успешен е този продукт за компанията. С оглед казаното дотук не е изненадващо, че Google продължават да експериментират с нови идеи как да подобрят видео платформата.

Следващата стъпка от еволюцията на YouTube е интеграцията на бутон, който позволява на потребителите да създават кратки видео клипове с продължителност от 15 секунди, съобщава AndroidPolice.

 

 

Taзи функционалност вероятно ви е позната, тъй като е отличителна характеристика на приложения като TIkTok. Заглавието се превърна в световен хит и има най-голяма роля за популяризирането на този формат за кратки видео клипове в световен мащаб. Включването на бутон за 15-секундни клипове е сериозен ход, с който Google искат да се възползват максимално от огромната аудитория на YouTube.

На този етап тестовете са лимитирани само за ограничен брой потребители, но няма да е изненада, ако скоро всички потребители имат достъп до новата функционалност. Google също така ще ни позволят да правим кратки клипове без дори да излизаме от прозореца с видео, който гледаме. Необходимо е единствено натискане на съответния бутон. 

Добре е да знаете, че във фонов режим ще се стартира музиката или звука от видеото, което гледате. След като спрете да записвате от камерата на смартфона ще има как да редактирате и персонализирате клипа, както и да добавяте други парчета, анотация и описание.