Емблемата на страната ни. Всички онези, които казвате, че това не е България, грешите! Точно това е милата ни родина – Вълчиград! Зад всеки ъгъл дебне враг, който иска да те изяде, сякаш си Червената шапчица, но с тази разлика, че тук вълкът винаги побеждава.

Излизам по улиците и срещам вълци. Всички единаци.

Разликата е, че едни са едри, други дребни, но до един са кръвожадни и очакват само да надушат кръвта течаща от слабото ти място и да те оглозгат.

Виждам вълците по улиците, където се води състезание без правила, приличащо на война, макар че дори там жените и децата биват често пощадяване, докато тук не. Всеки се е впил във волана и скоростният лост, сякаш е заложил честта на майка си и в случай, че някой набие спирачки преди него на следващия светофар, тя ще я загуби завинаги.

Вълците са и в службата. Всички са вързани на каишка и лаят с пяна на устата към онзи в съседната килия, наречена офис. Лаят, но и хапят. Хапят, но и късат от телесата на съперника. А съперника по презумпция би трябвало да е от техния отбор. Но тук отбор няма! Вратът на вълка е дебел, защо е сам!

Навсякъде са! Дори и в магазина. Там борбата е за по-предно място на опашката, за да може в последствие пръв да се нареди на спирката в очакване на нередовния автобус. А и там съблезъбите са в изобилие. Возят се привидно тихо и мълчаливо, до момента, в който някой не изръмжи. А на това тясно пространство, жертвите винаги са много.

Вълците всички са сираци и единствени деца, защото са изяли семействата и близките си. Или са ги оставили да гният в пущинака на Овчитрън. А Овчитрън е навсякъде около, защото никой никога не е виждал вълк и овца да седят на една маса. Освен, ако единият не е сервиран с ориз и зелена салата.

Вълчиград… не се ли сещаш още за какво говоря? Столицата… икономическият център на страната… градът на мечтите… мястото на просперитета… курвенският бардак, който е събрал евтините проститутки от Овчитрън, залепил им е етикет „столичани“ и ги е пуснал да бродят улиците на града, с който се представяме най-гордо пред света… София!