Как да използваме Tab Groups функцията в Google Chromе за Android

Mобилната версия на Google Chrome вече предлага една полезна функционалност, която от месеци е налична за десктопите. Премиерата на „Tab Groups“ стана факт през лятото и много потребители използваха определението „най-доброто подобрение“ в Chrome от години.

Както името подсказва функцията позволява да групираме няколко отворени таба, което улеснява сърфирането и откриването на желаните данни в уеб браузъра.

Запазените раздели в група се показват в „Grid View“ икони, които показват скрийншот на съответната страница.

По този начин само като погледнете иконата на съответния таб можете бързо да се ориентирайте от кой сайт е връзката и какво съдържание показва.

Интеграцията на „Tab Groups“ е алтернативно решение на класическата система на показване на отворени прозорци в Google Chrome, която ги подрежда вертикално.

Дори да не ви допада идеята за групови раздели ще можете по-лесно да откривате предишните отворени раздели, тъй като новото оформление показва таг и превю на до шест страници обединени в Tab Groups по едно и също време, съобщава LaptopMag.

 

 

Плъзнете произволен таб в лявата страна и автоматично ще стане прозрачен, a ако го пуснете ще затворите страницата. Продължително натискане върху активна страница позволява да я поставите върху друг раздел и да стартирате нова група.

Другият вариант да активирате функцията е от менюто в горния десен ъгъл, където ще видите опцията „Group Tabs“.

След това изберете раздела, който желаете да добавите и кликнете върху „Group“ опцията в горния десен ъгъл. Имайте предвид, че докато разглеждате определена страница в интернет ще виждате в долната част фавикони на всеки един друг раздел, който е част от групата в долната част.

Изборът на “ “ бутона е подходящо за добавяне на нов страница към „Tab Groups“.

Google Chrome също така автоматично ще групира табове, когато продължително натиснете URL адрес и го отвoрите в нов раздел. В този случай страниците отворени във фонов режим ще се добавят към групата, което е подходящо когато сравнявате различни продукти онлайн.

 

 

Oще от Digital: Google Chrome за Android вече ни информира, ако паролата ни е хакната