Аpple разработват гъвкав смартфон с множество камери за по-добри панорамни снимки

Apple внимателно следят развитието на технологиите за гъвкави дисплеи преди да представят първото си устройство с този дизайн. Все пак компанията провежда собствени тестове и вече е патентовала няколко интересни концепции на гъвкав iPhone.

В дългосрочен план това се очертава като следващата най-голяма иновация в мобилната индустрия.

През декември разбрахме, че Apple ще работи с Foxconn за създаванeто на първия прототип на гъвкав iPhone. На този етап вниманието им е привлечено към поне два различни дизайна, включително и на устройство, което наподобява Samsung Galaxy Z Fold 2. По този начин потребителите ще могат да превърнат бъдещите версии на iPhone в голям тъчскрийн с размерите на iPad, отваряйки екрана като книга.

В същото време компанията тества и смартфон с „Clamshell дизайн“, който предлага уникална камера система патентована като „Camera Systems for Blendable Electronic Devices“. Идеята на Apple е свързана с разработването на гъвкав корпус, изграден от специални материали и гъвкави материали. Върху него ще бъдат позиционирани няколко камера сензора. 

 

 

Самото тяло ще може да се огъва в различни конфигурации, което ще променя позициите на камерите и ще улесни създаването на панорамни снимки и 3D изображения, независимо от условията. Модулите ще са разположени в различни точки на задния корпус, което ще предостави няколко различни ъгъла на снимане.

По този начин ще се преодолеят ограниченията от използването на една Wide Angle камера в смартфоните. Дори най-малкото движение и трептене на ръцете може да окаже влияние върху фокуса.  Движението на обектите в кадъра също допринася за заснемането на снимки с недостатъчно качество.

Aко всичко върви по план компанията ще представи официално първите си гъвкави смартфони през втората половина на 2022г.

 

TagsАpple