SanDisk и WD започват производството на 4TB преносими SSD дискове

Невероятната конкуренция между водещите производители е основната причина за поевтиняването на SSD-тата. Технологията предлага сериозни подобрения по отношение на скоростта, спрямо класическите HDD дискове. Все повече потребители купуват нови устройства, които са оборудвани със SSD или хибридни конфигурации, които включват и HDD. 

SanDisk и WD са водещи производители на хардуер, които планират да променят представата ни за възможностите на преносимите хард дискове.

Според официалните данни ни очаква актуализация на поне четири продуктови серии през годината. Това са  SanDisk Extreme Pro Portable SSD, SanDisk Extreme Portable SSD, WD_Black P50 Game Drive SSD, както и My Passport SSD на WD.

Новите версии на преносимите SSD-та ще предложат капацитет от впечатляващите 4 терабайта. Извън увеличената памет ни очаква същия дизайн и функционалности, както и предходните версии на устройствата, съобщава SlashGear. 

Вече разполагаме и с информация колко ще струват преносимите SSD-та от ново поколение с 4 терабайта памет, които ще могат да се купят от потребителите между $679-$749. 

 

 

Представителите на SanDisk Extreme Pro Portable SSD ще се възползват от NVMe интерфейса и ще предложат максимални скорости за запис и четене на информация от 2000MBps. Продажбите стартират до края на тримесечието срещу $750. В същото време ще е налична и версия с IP55 протекция и защита срещу изпускане на твърда повърхност. 

Трансферите на данни ще стават със 1050МВps при четене и 1000МВps при запис на информация. Следващият модел е „WD_Black P50 Game Drive SSD“, който ще може да се използва от компютри и конзоли като PS4 и Xbox One. Цената отново е $750. 

Ако се интересувате от My Passport SSD с памет от 4 терабайта ще трябва да платите $680 за верси във Silver, Gray, Blue, Red и Gold цветове.