Нов треньор ще вади ПАО от ада

Ерата на Одед Каташ започва днес в Панатинайкос, като израелският треньор пое ръководство на „зелените“ и за първи път напусна границите на страната си. Преди няколко дни тимът обяви трансфера на специалиста, а тази сутрин той пристигна в Атина и следобед ще проведе първата си тренировка като старши треньор на гръцкия гранд, в който е играл в началото на хилядолетието, след като спечели Евролигата през 2000 г. в Солун.

Според гръцките медии се очкава неговото присъствие на пейката на Панатинайкос, да внесе спокойствие в отбора и да разплете много казуси, които стоят на дневен ред.

На първо място обаче е мачът с Фенербахче  от Евролигата утре, където ще направи своя треньорски дебют начело на  „детелините“.

Играчите на Панатинайкос ще отпътуват за Турция в утре сутрин (в деня на мача) с Одед Каташ, който се готви за завръщане в Евролигата след краткия му престой в Макаби Тел Авив през сезон 2007-08.

Каташ сменя на поста Йоргос Воворас, с който този сезон ПАО се представя изключително слабо. Тимът е на 15-та позиция в Евролигата с баланс от 6 победи и 12 загуби, а в гръцкото първенство заема трето място.

TagsПАО