Zoom продават акции на стойност $1.5 млрд.

Zoom се превърна в синоним на приложения за видеоконференция през изминалите тримесечия. Световната пандемия не само не засегна, но дори стимулира популярността на заглавието в световен мащаб. Zoom продължава да задава тенденциите в модерните софтуерни решения за комуникация и този тренд с пълна сила ще развива този сектор през 2021г. 

Красноречив пример за успеха на Zoom е факта, че стойността на акциите на компанията се увеличиха с повече от 400% през последните 12 месеца.

По този начин приложението има пазарна капитализация от над $100 млрд., за което в голяма степен допринесе социалната изолация на големи групи хора заради кризата с COVID-19.

Разработчиците на Zoom предоставиха няколко големи актуализации, с които допълнително подобриха работата на приложението и го направиха по-атрактивно за масовия потребител. Съсем закономерно компанията търси начини как да монетизира по най-добър начин популярността на Zoom в световен мащаб. 

Сега разбираме за първата мащабна стъпка предприета от компанията в тази насока през новата година.

 

 

От BusinessInsider ни информират за мащабна акция на компанията, която цели да реализира продажбата на акции на стойност от $1.5 млрд. Все още не знаем кога ще стартира борсовото предлагане, като Zoom твърдят, че това ще се случи „скоро“. Инвеститорите реагираха мигновено и това доведе до 6% спад в стойността на акциите на Zoom.

Според данните JPMorgan са наети като посредици в предлагането и ще получат опция да изкупят $225 млн. акции на Zoom в рамките на 30-месечен период. Предстоящата продажба на стойност от $1.5 млрд. означава, че ще бъдат пуснати в свободна търговия над 4.3 млн. акции. Това е приблизително 1.5% от общия капитал на Zoom.

Приходите генерирани от приложението през първите девет месеца на 2020г. отчетоха ръст от 310% и достигнаха до $1.8 млрд. Нетната печалба се увеличи от $10 млрд. до $412 млн. Zoom са уверени, че могат да бъдат дори още по-успешни през 2021г.

 

Oще от Digital: Как да изключим камерата и микрофона по време на Zoom разговор

TagsZoom