Човекът, който постави рекорд с 6737 набирания за 24 часа

За някой спортисти набиранията са едно от най-трудните упражнения за правене. Затова Родни Хан, който е на 54 години и е световен рекордьор в дисциплината набирания, ще ни даде няколко съвета, как да се справяме по-добре, с използването на няколко техники. Двата рекорда, които е поставил са 6 737 набирания за 24 часа и 4 310 набирания за 12 часа. До днес, никой не може да надскочи рекорда му.

Ето няколко негови съвета.

 01_m60zI

Пробвайте с TRX

trx-row

„Това ще ви научи да намерите правилната позиция на набиранията. Изпробвал съм много техники, много позиции, но това което установих, особено за начинаещи е, че ако използвате ТРХ, мускулите ви ще заякнат а позицията, ще подреди тялото ви. Всичко това се случва заради ъгъла. Когато тялото е под ъгъл, то не мисли как да ви измами, как да се изкриви, и затова застава по такъв начин, по който да не се претовари. Това е най-добрата загрявка за набирания, и съвета ми е винаги да започвате с нея.“

 Добавете тежести

wrk_pullups

След като сте заякнали достатъчно и може да направите няколко серии, значи сте готови за тежести. Като за начало ви препоръчвам да започнете с 5 килограмова тежест, или с дъмбел в областта на краката или с тежест на колана, като прави по 15 набирания.

5 килограма, 15 набирания, и когато свикнете с тежестта я увеличете. Направете ги 10 килограма, но не увеличавайте бройката. Професионалистите правят упражнението с максимална тежест 45 килограма, и когато стигнете до тези цифри, се спрете.

 Набирания за 30 секунди

Опитайте набирания за време. Направете колко може повече, в рамките на 30 секунди. След като свикнете и видите, че увеличавате бройката с всеки следващи 30 секунди – увеличете на минута. Аз лично за достигането на този рекорд ми трябваха 3 пъти на ден по 30 секунди, с тежест 25 килограма. След това увеличих на минута, а след няколко месеца, можех да правя набирания за 2 часа без да спирам.

Миксирайте ръцете си

mixed_grip_pull-up_2

Пробвайте да сменяте позицията на ръцете си, правете го нонстоп, защото по този начин, ще тренирате всеки мускул от ръцете си. Бицепси, трицепси, китки, пред мишници, всички мускули. Съветът ми е винаги да сменяте позицията на ръцете си. Обратен захват, миксиран захват (тоест една ръка обърната, другата в нормална позиция), постоянно разнообразявайте.

Превърнете болката в сила

Pu

Това е стимула, само така направих 6 737 набирания. Когато след 2 500 ръцете ми изтръпнаха, мозъка ми започна да блокира, тогава използвах тази болка за стимул, колкото повече ме болеше, толкова повече набирания правех и в един момент, преминах собствените си граници. След това почивах за не повече от 25 секунди, защото млечната киселина се разпространява много бързо, а не трябваше да давам време на треската да превземе мускулите ми. Работа и болка, това е нещото което ме направи рекордьор.“