Samsung Galaxy S21 Ultra ще има стилус S Pen

Oстават броени дни до края на календарната година, а след това вниманието ни ще се насочи към първата голяма премиера, която ни очаква в пазара на смартфони. Samsung са взели решение да изтеглят премиерата на Galaxy S21 с няколко седмици по-рано от очакваното. Вече ви съобщихме, че представянето на Samsung Galаxy S21 ще е на 14 януари. Реалните продажби ще стартират до края на месеца.

Корейският производител подготвя още една промяна в дългогодишната си стратегия в мобилната индустрия, тъй като Samsung ще се откаже от серията Galaxy Note през 2021г. На пръв поглед това звучи като драстично решение, но всъщност е логичен ход, който компанията очаква да стимулира продажбите им на световния пазар.

За в бъдеще основният приоритет за Samsung ще продължават да бъдат флагманите от Galaxy S серията, както и гъвкавите смартфони. В момента има две гами от подобни устройства, които Samsung предлагат, а именно Galaxy Z Flip и Galaxy Z Fold .

 

 

Спирането на гамата Galaxy Nоte, която е фокусирана предимно към бизнес потребителите ще предостави повече ресурси за разработване на гъвкави устройства. Все пак най-отличителната характеристика на смартфоните, каквато безспорно са стилусите S Pen няма да изчезне.

Потребителите ще могат да се възползват от функцията дори след като Galaxy Note фаблетите останат в миналото. Много анализатори очакват Samsung Galaxy S21 Ultra да се превърне в първото устройство от този бранд, което е оптимизирано за S Pen. Сега разбираме, че в действителност това са плановете на Samsung.

Устройство с името SMG998B вече е попаднало в базата данни за сертифициране на FCC и предлага поддръжка на стилуси. Функцията Hover ще позволи да се извършват различни действия без дори да се докоснали S Pen до самия екран. Това наименование съвпада с настоящата схема на компанията и всъщност представлява Samsung Galaxy S21 Ultra.

Другите представители на Samsung Galaxy S21 серията вероятно няма да споделят тази функционалност.

 

Oще от Digital: Ето каква ще е цената на Samsung Galaxy S21, Galaxy S21 и Galaxy S21 Ultra