Xiaomi Mi 11 с Qualcomm Snapdragon 888 процесор ще бъде на 28 декември

Qualcomm представиха официално новия си процесор за премиум смартфони в началото на декември. Тепърва ни очаква премиерата на устройства с Android на водещите производители, които използват Snapdragon 888. Вниманието ни сега е насочено към първият смартфон, който ще работи с Qualcomm Snapdragon 888. Това е Xiaomi Mi 11.

Компанията няма намерение да губи време и ще задоволи любопитството на потребителите само след няколко дни. Xiaomi ще реализират премиерата на Xiaomi Mi 11 и Xiaomi Mi 11 Pro на виртуално събитие, което ще се проведе на 28 декември. По този начин още преди края на годината ще научим повече за флагманите на Xiaomi, както и за  реалните възможности на Qualcomm Snapdragon 888.

Това е най-мощният процесор на Qualcomm досега, който е базиран на 5-нанометрова технология и има Snapdragon X60 модем от трета генерация за максимално бърза 5G свързаност. Ако се интересувате от предстощите смартфони на Xiaomi вероятно ще се зарадвате да научите нови детайли сврзани с цената на устройствата.

 

 

В интернет се появиха данни, които потвърждават, че премиум смартфоните ще бъдат представени на 28 декември, но също и колко ще струват на пазара. Според информацията базовата версия на Xiaomi Mi 11 ще се продава на цена от приблизително €565. Това са конфигурациите с  8GB RAM и вградена памет от 128GB.

Потребителите, които проявяват интерес към версията с 256GB памет ще трябва да платят около €600 при същото количество RAM.  Най-скъпите модели с 12GB RAM ще се продават за €650. Трябва да отбележи, че тези цифри са с около 20% по-високи, в сравнение с настоящите предложения от висок клас на Xiaomi.

Компанията ще продължи да разширява този бранд през следващите месеци и подготвя премиерата на Xiaomi Mi 11 Lite, който ще се продава на по-изгодна цена. Около шест месеца след премиерата на Xiaomi Mi 11 ще бъдат представени и Mi 11T самртфоните, които ще са ключови за компанията през втората половина на годината.

 

TagsXiaomi