Xiaomi разработват смартфон с 360-градусов дисплей

Китайският производител не спира да ни изненадва с впечатляващите си концепции на смартфони. Xiaomi виждат бъдеще, в което любимите ни джаджи работят и изглеждат по съвсем различен начин. Дизайнерите на компанията тестват камери с подвижни компоненти, както и дисплеи заемащи почти целия корпус. Това са само прототипи, които обаче показват в каква насока могат да се подобрят смартфоните.

Нов патент регистриран пред World Intellectual Property Office (WIPO) разкрива желанието на Xiaomi да революционизират пазара с премиерата на смартфон с 360-градусов дисплей. Tова означава, че екрана не само се слива с рамката около екрана, но обхваща и задната част, което превръща цялата повърхност в тъчскрийн.

Припомняме ви, че Xiaomi Mi Mix Alpha е атрактивно устройство с подобен дизайн, но в този случай имаме 180-градусов екран и миниатюрна лента, където са позиционирани задните камери. Изглежда, че Xiaomi са открили как да доразвият концепцията като увеличат двойно тази стойност и предложат невиждан досега форм фактор в мобилната индустрия.

 

 

Със сигурност реализирането на тази идея в реален продукт на пазара крие редица технологични затруднения. Все пак Xiaomi няма да бързат преди да разполагат с достатъчно атрактивна технология, за да представят подобен продукт. Xiaomi Mi MIX Alpha е футуристично устройство, което видяхме през 2019г.

Повече от година по-късно Xiaomi вече търсят нови начини как да извлекат максимума от 360-градусовия дисплей, съобщава AndroidHeadlines. За да постигнат най-добрият възможен ефект Xiaomi планират да вградят трите камери в самия корпус. Специални подвижни механизми ще ги показват при активиране на режима на снимане и ще се скриват, когато не са необходими.

Специфичният дизайн също така ще позволи да ги използвате едновременно като основна и селфи камера. Определено можем да кажем, че прототипа на устройство със 360-градусов дисплей може да има доста практични ползи за масовия потребител и да допринесе за създаването на изцяло нова продуктова категория.

 

TagsXiaomi