Бонев, Хаджижеков и Боршуков с убедителни победи в ITL Finals 2020

Валентин Бонев, Марк Хаджижеков и Мартин Боршуков спечелиха мачовете си от третия ден на Bottega ITL Finals 2020 в столичния MG Tennis Club. Състезанието събра осемте най-добри играчи на Интерактив тенис за годината, а шампионът ще бъде ясен на 12 декември.

В първа група Валентин Бонев записа втора победа, която му гарантира участие на полуфиналите. Той спечели с 6:3, 6:2 срещу Светослав Стоичков и продължава да притеснява лидера в генералното класиране Влади Искренов.

За да измести Влади от върха в края на годината Бонев трябва да спечели турнира без нито едно поражение. Във втората среща от група А Цветан Иванов допусна загуба от Мартин Боршуков 6:2 6:3. Така, за да стигне до полуфиналите, Иванов се надява на две поредни загуби на Боршуков.

В група Б Марк Хаджижеков победи Мартин Милчев с 6:2 6:3. Марк беше по-уверен от самото начало на срещата и въпреки многото грешки печелеше важните разигравания. Първият сет беше затворен при 6:2. Във втория Марк поведе с 5:1, Мартин върна два гейма, но силите му не стигнаха за пълен обрат. Марк изпусна 5 мачбола, но затвори срещата при шестата възможност. Мачът беше излъчван на живо в YouTube канала на ИТЛ с коментарно студио, в което играта анализира Влади Искренов.

Тази вечер предстои мегасблъсъкът между основниите фаворити за титлата Марк Хаджижеков и шампиона за 2019 Любен Попов. Срещата ще бъде излъчвана в пряко предаване, а коментатори ще са едни от най-добрите в любителския тенис Камен Новиков и Ивайло Боджаков. Предаването започва в 21:00 ч.