РБ Лайпциг 2:0 Манчестър Юнайтед

Третият в Бундеслигата РБ Лайпциг и английския гранд Манчестър Юнайтед играят помежду си при резултат 2:0 в решаващ сблъсък от последния 6-и кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Анхелиньо шокира гостите  с гол още във втората минута. В 13-ата минута Амаду Хайдара бе точен за 2:0.

Ситуацията в Група „H“ преди изиграването на последните две срещи е доста любопитна, тъй като три отбора са с по 9 точки – Юнайтед, Пари Сен Жермен и Лайпциг.

ПСЖ обаче има наглед лесно домакинство на Истанбул Башакшехир и е трудно да си представим, че французите няма да вземат поне точка от този двубой. Лайпциг се нуждае само и единствено от победа срещу „червените дяволи“, докато на футболистите на Оле Гунар Солскяер им е достатъчно и равенство, за да продължат напред.



В състава на германския тим има доста отсъстващи, като причините са най-различни – контузии, заразявания с коронавирус и натрупани жълти картони (Дайо Упамекано). Наказан в състава на Юнайтед пък е Фред, а големите отсъстващи са нападателите Единсон Кавани и Антони Марсиал, които лекуват контузии.

Дани Олмо е на върха на атаката на Лайпциг, като малко зад него ще действат Емил Форшберг и Кристофър Нкунку. На върха на нападението на „червените дяволи“ пък е  Маркъс Рашфорд, като той ще бъде активно подпомаган от триото Алекс Телес – Бруно Фернандеш – Мейсън Гринууд.

Двубоят започна по кошмарен за Манчестър Юнайтед начин. Още преди да е изминал четвърт час от началото на двубоя, тимът на Солскяер изоставаше с 0:2 в резултата. Още във втората минута Анхелиньо се включи отляво в атака на Лайпциг. Той получи отличен дълъг пас от Марсел Забитцер и без колебание намери топката в движение, като я изпрати с много прецизен удар във вратата на Давид де Хеа – 1:0.

Много скоро след това Анхелиньо отново застраши вратата на англичаните, а Мейсън Гринууд пък принуди стража на германците Петер Гулачида прави спасяване. Стигна се до 13-ата минута, когато Анхелиньо центрира към Амаду Хайдара и малийският халф заби топката във вратата на Юнайтед – 2:0. При попадението останаха леки съмнения за нарушение в атака на играч на Лайпциг, но реферът Антонио Матеу Лаос зачете гола.

В 17-ата минута Емил Форшберг пропиля златен шанс за 3:0. Шведският нападател бе изпуснат от отбраната на „червените дяволи“ и получи топката на дузпата, но може би не я обработи по най-добрия начин, а след това изстрелът му бе неточен.

В 29-ата минута резултатът действително стана 3:0, но остана такъв съвсем за кратко. След удар с глава на Ибрахима Конате топката се отклони от левия страничен стълб на Де Хеа, разходи се по голлинията, а Вили Орбан бе най-съобразителен и я довкара във вратата, но след преглед на ситуацията с ВАР Матеу Лаос правилно отмени попадението заради засада на Орбан.

Малко след това Юнайтед имаше прекрасен шанс да се върне в мача, но озовалият се в доста добра позиция за отбелязване на гол Маркъс Рашфорд бе блокиран от защитник на Лайпциг.

РБ ЛАЙПЦИГ – МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 2:0
1:0 Анхелиньо (2)
2:0 Хайдара (13)

СЪСТАВИТЕ