Първият навиващ смартфон на LG ще е достъпен през 2021г.

Корейският производител работи активно над следващото поколение технологии, които да променят дисплеите на телевизорите и мобилните устройства. Световният пазар на смартфони се превръща във все по-голям приоритет за LG, тъй като предлага оптимални възможности за генериране на приходи.

Компанията вече ни запозна с дизайнерския език LG Velvet и също така изненада мнозина с премиерата на oще едно уникално устройство. Вече сме виждали гъвкави смартфони, но инженерите на LG са създали модел, който има два двоен въртящ дисплей и се казва LG Wing.

На пръв поглед изглежда като нормален смартфон, но с едно движение може да извадите допълнителния екран и да го използвате в хоризонтална посока. Така например можете да стартирате приложения за комуникация или музикалния плейър, но да виждате данни за навигацията на втория тъчскрийн.

LG вече са насочили вниманието си към още една уникална технология и това са навиващите дисплеи. Очаква се името на първия смартфон с този дизайн да бъде LG Rollable.

 

 

Премиерата на устройството може да предизвика следващата голяма революция в мобилната индустрия. Тук е момента да отбележим, че LG вече представиха телевизори с навиващи дисплеи и следващата стъпка е да оптимизират технологията за по-малките екрани на смартфоните.

Компанията е много сериозна в намеренията си и вече провежда усилени тестове с няколко прототипа на LG Rollable. В интернет се появиха данни, които разкриват, че въпросния модел е с името „LM-R910N“ и вече съществува в базата данни на мобилен оператор в Южна Корея.

Стратегията на LG предвижда премиерата да стане част през първата половина на 2021г. Ако всичко върви по план реалното представяне ще бъде изтеглено за първото тримесечие, което ще позволи на компанията да се конкурира по-успешно.

Интеграцията на навиващ дисплей в LG Rollable има потенциала да превърне устройството в подходяща алтернатива на Samsung Galaxy Z Fold 3 и другите гъвкави смартфони с Android през следващата година.

 

Още oт Digital: Ще сложи ли LG край на проекторите с новите навиващи OLED телевизори за таван