YouTube вече ще ни предупреждава за коментари с неподходящо съдържание

YouTube генерира рекорден трафик от началото на пандемията досега, което освен по-високите приходи изисква специални действия от страна на компанията. Алгоритмите на Google трябва едновременно да следят за качеството на съдържанието, но също да не допускат качването на неподходящи коментари. Това се превръща във все по-голям проблем, като се има предвид, че определени клипове имат милиони и дори милиарди гледания.

Системите на YouTube използват изкуствен интелект, за да откриват постове, които съдържат обидно или нецензурно съдържание.

Въпреки това Google разчитат на голям екип от специалисти, които също следят за ъплоудването на подобни публикации. Oт TheVerge сега ни информират за следващата инициатива на компанията, която ще се противопоставя на неподходящите коментари в YouTube.

Скоро в профилите ни ще бъде интегриран инструмент, който ни предупреждава, ако съдържанието на коментар може да бъде обидно за други потребители. Тази функция няма да спре ъплоуда на публикацията, тъй като е създадена с идеята да има изцяло информативен характер.

 

 

Въпросните съобщения няма да се показват на всеки коментар, който публикувате в YouTube, а само в случаите, когато софтуера на Google засече неподходящи елементи. След като автоматичната система ви предупреди за съдържанието ще можете лесно да редактирате и добавите текст преди да споделите коментара.

Собствениците на профили ще имат достъп до подобрен филтър в YouTube Studio, който да активират за блокиране на обидните постове под видео клиповете.  Специалистите на Google тренират системи с машинно обучение, които в реално време следят за елементи на неподходящо съдържание в милионите коментари в YouTube всеки ден.

Google ще продължат да бъдат активни в борбата си срещу този проблем на онлайн платформите.

 

Oще от Digital: YouTube тестват по-видим бутон за ъплоуд на видео за Android