Най-младите убийци в историята

Живеем в жесток свят, в който царуват хаосът и насилието. Това да си злодей никога не е било и никога няма да бъде обвързано с пол, раса, възраст или религия. Хората не се раждаме жестоки, а ставаме такива. Прочетете за 10-те най-млади и жестоки убийци в историята:

  1. Алиса Бъстаманте – Най-възрастната из 10-те е 15-годишната Алиса, която е намерена за виновна по обвинение за предумишлено убийство.

    С просто око се вижда, че г-ца Бъстаманте има доста мрачна страна, благодарение на видео-блога ѝ. Там тя описва сред своите хобита, че „обича да убива хора“. Съседите в градчето ѝ в Мисури били запознати с калпазанското държание на младата госпожица, но никой не очаквал, че би стигнала толкова далеч. 6-годишната ѝ полусестра имала 9-годишна приятелка, която ѝ лазела по нервите. В същата вечер малката Елизабет Олтън трябвало да се прибира вече вкъщи, като не подозирала какво я очаква, щом Алиса предложила да я изпрати. Завлякла я в близката гора, където вече била изкопала два гроба (предназначени за братята близнаци на Бъстаманте). Там тя удушила детето, прерязала му гърлото и китките, след което го заровила в единия от гробовете. Полицията бързо я набелязва, като заподозряна, защото открили случката описана в дневника ѝ. Алиса бързо признава вината си и води униформените до мястото на престъплението.
  2. Джошуа Филипс – Роденият в Джаксънвил, Флорида, 14-годишен младеж е осъден за убийството на своя 8-годишна съседка на име Мади Клифтън през ноември 1998г. Първоначално от полицията се насочили към друго съседско момче, което двукратно било арестувано за сексуален тормоз, а и нормално, защото малката Мади била обявена за изчезнала. Джошуа дори се опитвал да помогне в търсенето му, за да отклони вниманието от себе си. Няколко дни по-късно майката на Филипс чистела стаята му, когато забелязала теч във водното му легло. Проверила къде е проблемът, когато установила, че трупът на Мади е бил скрит под самото легло, което довело до спукването на дюшека. Лекарската експертиза установила, че смъртта е предизвикана след множество прободни рани и удари с тъп предмет. Местният съд намерил Джошуа Филипс за виновен по всички обвинения и го праща до живот в затвора, като към момента той е 31-годишен.
  3. Ерик Смит – Към днешна дата Ерик Смит е 35-годишен затворник, но едва на 13 извършва престъпление, което ще го вкара на топло за доста дълго време. През август 1993г. Ерик убива брутално 4-годишния Дерек Роби. Най-смущаващото в цялата история е, че от ранна детска възраст Ерик е бил диагностициран с интермитентно експлозивно разстройство. Това означава, че той е бил склонен към непредизвикан гняв. Един ден двете деца вървели заедно към лагер в гората. Смит го примамва към вътрешността ѝ, където с голи ръце удушава малкия Дерек и сплесква главата му с камък. Нещата не спрели до тук. Ерик сваля дрехите на жертвата си и с помощта на пръчка го насилва, докато трупът му все още изстива. Отнема едва няколко часа, за да се установи престъплението, защото майката на невръстното дете се обажда в полицията, за да ѝ помогнат в търсенето. По-късно Ерик Смит е обвинен и осъден за убийство от втора степен през 1994. Съдът отхвърля молбата за обжалване цели 6 пъти, за да подсигури обществото от зверствата, на които е способен Ерик.
  4. Къртис и Катрин Джоунс – През 1999г Къртис е на 12, а сестра му на 13 години, като и двамата са осъдени на по 18 години затвор за извършване на убийство от първа степен. Двете деца били признати за виновни в убийството на гаджето на баща им. Децата използвали оръжието на бащата, за да  изненадат 29-годишната Соня Спейдс. Първоначално се смятало, че мотивът им бил, че не искали Соня да се омъжи за баща им, но в последствие се установява друго. Двете деца били сексуално малтретирани от жената, баща им и друг мъж, който живял заедно с тях. Двамата излязоха на свобода по-рано тази година, като в интервю Катрин споделя, че била щастлива от престоя си в затвора, тъй като там била на далеч по-сигурно място от някогашния си дом.
  5. Поул Хенри ДжинджъричПоул влиза в историята на щата Индиана като най-младият човек, осъждан като възрастен в цялата история на щата. Джинджърич е 12-годишен, когато с двама свои приятели решават да избягат от градчето Кромуел, което се намира в близост до Мичиган. Колебание ги обзело тогава, когато едното момче им казало, че баща му никога няма да позволи това. Тримата започнали да кроят план как да убият 49-годишния доведен баща на Колт Лънди. Успели в кроежа си, като и тримата влизат в затвора, но Джинджърич получава най-дългата присъда, тъй като е изстрелял финалният изстрел с пистолета, който откраднали от възрастния мъж. Обществото не било до там доволно, тъй като доказателствата сочели, че основно идеята била на Лънди, но съдията бил категоричен, че най-тежко наказание заслужават онзи, който довършва започнатото.
  6. Лионел Тейт – Още един рекордьор в тази черна класация. Лионел Тейт е най-младият осъден на доживотен затвор без право на замяна в историята на САЩ. Присъдата влиза в сила през 2001, когато той е 13-годишен, но убийството, което извършва го прави 2 години по-рано. Жертвата е 6-годишната Тифани Еуник от Броърд Каунтри, Флорида. Момиченцето било оставено в дома на Тейт, за да може майка му да ги гледа, докато родителите ѝ ги няма. По едно време Лионел се качил горе, за да каже на майка си, че Тифани не диша. Разследването сочи, че, въпреки показанията на момчето, че двамата се борели, 6-годишната е била премазана от бой. Гръдният кош на момиченцето бил изпотрошен, а черепът смачкан. Първоначално съдът праща Лионел под домашен арест, но след нарушение на правилника, той е бил отведен завинаги в затвора.
  7. Андрю Голдън и Мичъл Джонсън – Двамата приятели решили един ден да отидат на училище, въоръжени до зъби с фойерверки. Започнали да стрелят на месо, като успели да ранят цели 15 души, преди да им свършат „мунициите“. 5 от тях намерили смъртта си, сред които 4 от съучениците на Голдън и Джонсън и 1 учител. Мичъл бил на 13, а Андрю на 11, като двамата са автори на едно от най-свирепите кланета в историята на Америка. Момчетата се запознали в училищния автобус, където бързо си извоювали прозвищата на калпазани. Говорело се сред съучениците им, че дори си търсели банда, към която да се присъединят. Снабдили се въпросният ден с оръжията от домовете си. В момента Голдън е вече пуснат на свобода, докато Джонсън продължава да излежава присъдата си.
  8. Мери Бел„Удушвачката от Тайнисайд“, както е по-известна сред обществото в момента е на 58 години, но е едва на 11, когато извършва влиза в черната хроника. Ден преди да навърши годините си, Мери отвлича 4-годишния Мартин Браун в една изоставена къща и го удушава. По-късно същата година Бел извършва второ подобно деяние, но с помощта на още един човек – приятелката ѝ Норма. Брайън Хоуи е общата им жертва, която също бива удушена. Мери не искала да спре просто с отнемането на живот и решила да маркира жертвата си, сякаш е ловен трофей. Взема ножици и изрязва буквата „М“ в стомаха на Хоуи, като след това обезобразява останалата част от трупа. По-късно е заловена и осъдена, но изкарва в затвора само до 23-годишна възраст. Към момента тя дори има деца и е баба.
  9. Джон Венъбълс и Робърт Томпсън – През 1993г. Джеймс Бългър е малко момче от Ливърпул, което бива убито едва на две години. Убийците са двете десетгодишни момчета. Първоначално Джеймс бил смятан за изчезнал, докато след два дни полицията не открива тялото му обезобразено и захвърлено край релсите в града. Венъбълс и Томпсън били забелязани, че от известно време се сменят, за да наблюдават кой минава покрай един от шопинг-центровете в близост до тях. Едно дете, чието име се пази в тайна, дори свидетелствало, че двамата често си говорили как ще отвлекат някой и ще го бутнат на пътя пред движеща се кола. В крайна сметка двете момчета решили да вложат малко повече чувство в деянието си.
  10. Амарджет Сада – Ето го и най-младият убиец, хващан от закона. Момчето е от Индия и извършва най-тежкото престъпление, когато е едва на 8. Майката на Амарджет взема със себе си 6-месечната си дъщеря, когато отива до училището на по-големия си син. Оставя го за малко, след което установява, че е изчезнало. Обажда се в полицията, за да алармира за отвлеченото си бебе, но се оказва, че синът ѝ е злодеятелят, който не просто отвлича сестра си, но я удушава и заравя в горите, намиращи се в близост до училището. Амарджет извършва престъплението с особена жестокост, като смазва детето с един голям камък. Психолози започват да работят с момчето и им трябва малко време, за да хвърлят светлина около убийството. Оказва се, че то не е едно. Братовчедът на Амарджет също е бил убит преди известно време, като следователите успяват да свържат и това деяние с превърналия се вече в сериен убиец. Съдът в Индия не постановил постоянна мярка за задържане, което дало възможността на Сада да извърши и своеобразен хеттрик от убийства. Едно съседско бебе също на 6 месеца намира смъртта си от ръцете му. Към момента Амарджет Сада е смятан за най-жестокия убиец сред децата в цялата ни записана история.