Новият 7nm процесор MediaTek Dimensity 7000 ще направи 5G технологията достъпна в бюджетните смартфони

МediaTek е производител със силно присъствие сред смартфоните от ниския и средния ценови клас. Тайванският бранд вече предлага разнообразно портфолио от процесори с бранда Dimensity. Водещ приоритет в стратегията им е предоставянето на максимално качество на оптимална цена.

Големият интерес на потребителите към 5G смартфоните, който се очаква в следващите месеци вероятно ще се превърне в движеща сила за цялата индустрия.

MediaTek предлагат няколко атрактивни решения с технологията, като например Dimensity 800U и Dimensity 720, които са предназначени за смартфони от средния клас.

Следващата стъпка е преминаването към 5-нанометрова технология, което ще гарантира още по-висока производителност на бъдещите устройства. Докато очакваме това да се случи разбираме за още един процесор на MediaTek, който бе представен на традиционното Annual Summit събитие на MediaTek.

Неговото име е MediaTek Dimensity 700 и се присъединява към настоящите 5G чипове на компанията. Новият процесор е създаден да подобри работата на бюджетните устройства с Android и 5G свързаност.

 

 

Техническите спецификации на Dimensity 700 включват съчетание между две ARM Cortex-A76 ядра с работна честота от 2.2GHz и още шест с Cortex-A55 дизайна, които оперират на 2GHz. Графичната производителност се гарантира от 950MHz Мali-G57 MC2 GPU, съобщава GizmoChina.

МеdiaTek Dimensity 700 е произведен със 7-нанометрова технология и предлага поддръжка за 5G-CA (2CC) и Dual 5G SIM функционалности. Бъдещите устройства с процесора ще могат да имат двуканална UFS 2.2  памет, както и дисплеи с 90Hz честота за опресняване и 2520х1080 резолюция.

Предвидени са оптимизации за камерите, които могат да бъдат с 64МР резолюция, включително боке режим за портрети в реално време. Алгоритмите на MediaTek ще гарантират и по-добри възможности за снимане при ниска осветеност. Освен поддръжката на гласови команди с услуги като Google Assistant и Amazon Alexa е предвиден и GPS модул.

От MediaTek първите устройства с Dimensity 700 5G на хардуерните им партньори да дебютират в началото на 2021г. Цената на смартфоните вероятно ще е от порядъка на $250.