Първият смартфон с навиващ дисплей ще се казва LG Rollable

LG активно разработват експериментални дизайни на смартфони, с които да предизвикат следващата голяма революция в индустрията. Идеите на компанията са иновативни и дори чудновати, като например LG Wing, който има два дисплея. Потребителите могат да го използват като нормален смартфон, а когато се налага да обърнат и отворят допълнителния екран в T-oбразна ориентация.

Корейският производител е лидер в сегмента на телевизорите и вече представиха впечатляваща серия от премиум модели с навиващи дисплеи.

LG предвиждат бъдещите домове да имат още по-минималистичен дизайн и интерактивни мултимедийни повърхности които се скриват от интериора.

За да постигнат този ефект инженерите на компанията предлагат основа и специален механизъм, който плъзга екрана.

Агресивната стратегия на LG доведе до стартиране на продажбите на LG Signature OLED RX, които също имат този уникален дизайн. Следващата стъпка на  компанията логично е да оптимизира технологията и за смартфоните и е свързана с иновативния прототип, който се казва LG B Project.

 

 

За разлика от премиум устройства като Samsung Galaxy Z Fold 2 и Huawei Mate Xs ни очаква съвсем различен дизайн. Инженерите на LG работят над създаването на устройство, което по подобие на LG Wing изглежда като нормален смартфон, но има екран, който може да се разгъне и да се превърне в огромна интерактивна повърхност.

Плановете на LG определено са доста сериозни, тъй като компанията регистрира на свое име търговската марка „LG Rollable“. Документите от Европейската служба за интелектуална собственост (ЕUIPO) са свързани с регистрация на устройство „Class 9“, което потвърждава, че става въпрос за смартфони.

Името LG Rollable е достатъчно красноречиво, че това е уникален модел, който предлага навиващ се дисплей. На този етап не знаем детайли за техническите спецификации, но с оглед атрактивния дизайн на LG Rollable това не представлява толкова голям интерес.

Премиерата на смартфона може да стане факт през март 2021г., което обещава доста интересни мигове още от началото на новата година.

 

Oще от Digital: LG B Project или LG G Foldable – Новият флагман смартфон на компанията ще е с навиващ или със сгъваем дисплей (Видео)