Xiaomi разработват най-добрата телефото камера за смартфони

Качеството на камерите в смартфоните на Xiaomi се промени драстично през последните няколко години. Китайският производител вече е добре познато име сред потребителите и отчита някои от най-добрите оценки в базата данни на DxOMark.

Xiaomi продължават да изненадват и с внушителния брой патенти, които регистрират на свое име. По всичко личи, че бюджета за R&D дейности се увеличава постоянно и вече допринася за сериозни иновации в устройствата на компанията.

Най-новата концепция на Xiaomi предлага революционен дизайн на телефото камера за смартфони, която се отличава с голяма апертура.

Конкретни детайли все още не са известни, но кратък тийзър показва какви са идеите на Xiaomi. Въпреки, че няма данни за „f“ стойностите на модула разбираме, че компанията предвижда подвижен механизъм, който отваря навън обектива и наподобява класическите „Point-And-Shoot Zoom“ камери.

Toва позволява на сензора да се движи физически и вероятно гарантира по-добри възможности за приближение и фокусиране на обектите. Xiaomi обещават впечатляващи характеристики на новия модул, съобщава AndroidAuthority.

 

 

Интеграцията на „Super-Large Aperture“ предоставя възможност на сензора да улавя с 300% повече светлина, както и усъвършенствана технология за стабилизация. Потребителите могат да очакват с 20% по-ярки и ясни детайли с телефото камерата.

Xiaomi засега разполагат само с прототипи, но подобна технология може да подобри още повече възможностите  на камерите за смартфони на компанията. Подвижният механизъм, който предлага Xiaomi би позволи на сензора да работи едновременно като телефото и основна камера.

Опцията за променлива апертура и физическо приближение ще предоставят още по-добри възможностите да бъдете креативни с камерите на Xiaomi. Софтуерни алгоритми допълнително ще оптимизират качеството на видео клиповете и снимките от телефото сензорите от ново поколение на компанията.

Докато очакваме да разберем повече за хардуера ви припомняме, че преди години Samsung K Zoom опита да предложи нещо подобно, съчетавайки елементи на компактен фотоапарат. Решението на Xiaomi е много по-модерно и елегантно, а допускането на повече светлина в сензора важен фактор за качеството на съдържанието.

 

 

Oще от Digital: Xiaomi добавя опция за измерване на пулса с камерите на смартфоните си

TagsXiaomi