Как Microsoft ще принуди потребителите на Internet Explorer да инсталират браузъра Edge

Мicrosoft полагат много усилия, за да превърнат новия си уеб браузър в предпочитано решение за потребителите. След като първата версия на Microsoft Edge не постигна желания успех се наложи компанията да използва Chromium енджина в своя продукт. Това решение обнови изцяло приложението, отстранявайки доста проблеми и подобрявайки осезаемо скоростта.

Новата версия от месеци е достъпна за потребителите и постоянно става обект на нови ъпдейти.

Успоредно с това Мicrosoft започнаха да спират поддръжката на Internet Explorer и подканят своите потребители да преминат към Edge, който е по-бърз и по-сигурен.  През последните седмици дори бе разпространен ъпдейт, който принудително инсталира Microsoft Edge на устройствата с Windows 10.

Това е само един пример за стратегията на компанията да популяризира уеб браузъра сред повече кора. Изглежда все още има хора, които разчитат на Internet Explorer за сърфиране в интернет. Ако и вие сте един от тях е добре да знаете, че скоро ви очаква нова кампания на Microsoft за инсталиране на Edge.

 

 

В следващите няколко дни е възможно някои страници, които отваряте в интернет да не се зареждат както очаквате. Вместо това Microsoft ще ви покаже съобщение, че съответния сайт, който търсите не е съвместим с Internet Explorer. Така директно ще бъдете пренасочени към Microsoft Edge, където автоматично ще се стартира съответния URL адрес.

Oфициалните данни на компанията разкриват, че тази промяна ще е част от Microsoft Edge Version 87, която по план трябва да е налична от 19 ноември, съобщава ZDNet. Автоматичното презареждане на страници в другия браузър се очаква да откаже хората, които продължават да работят с Internet Explorer.

За да бъдат максимално убедителни от Microsoft са публикували и кратък списък със сайтове и онлайн платформи, които няма да могат да се отворят в Internet Explorer. Сред тях попадат Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, но също Microsoft Teams и приложенията на Google. Нотификация на екрана ще ви накара да мигрирате информацията от IE към Microsoft Edge и да мигрирате към новия браузър.