Samsung Galaxy S21 Ultra ще има 6.8″ дисплей с 2K резолюция, 108МР четворна камера и 5000mAh батерия

Samsung вече са насочили вниманието си към следващите си флагмани в пазара на смартфони. Анализаторите са на мнение, че слабото представяне на Galaxy S20 и ограниченията около пандемията могат да променят плановете на компанията. В опит да се привлече вниманието на потребителите се работи над идеята премиерата на Samsung Galaxy S21 да бъде изтеглена с няколко седмици.

По този начин Samsung ще могат да се конкурират по-успешно и с последните флагмани на Huawei и Apple.

Едно от най-очакваните подобрения в Galaxy S21 ще бъде поддръжката на стилусите S Pen в премиум версията. Новата серия на компанията ще включва три различни модела. Освен базовата конфигурация на устройството ще видим още „Plus“ и „Ultra“ модели, които предлагат още по-добри технически характеристики.

Сега в интернет бяха публикувани допълнителни детайли разкриващи подобренията в най-интересния модел от предстоящата серия. Samsung Galaxy S21 Ultra ще се отличава с актуализиран дизайн, по-добри камери, по-мощен процесор и дисплей, който е извит от двете страни, съобщава PocketNow.

 

 

Бъдещите собственици на смартфона ще се потопят в максимално реалистичната картина на любимите филми и телевизионни предавания на големия Dynamic AMOLED дисплей, който е с 6.8″ диагонал и поддържа 2K резолюция. Любителите на игрите ще могат да се наслаждават на честота за опресняване на кадрите от 120Hz, както и от допълнителен 144Hz режим.

Основната камера ще бъде със 108-мегапикселова резолюция и ще е допълнена от още три обектива, включително и телефото сензор. В предната част ще има 40-мегапикселова камера, като батерията ще е със заряд от 5000mAh. Новият флагман на Samsung ще поддържа  60W или 66W бързо зареждане.

Компанията ще продава на пазара конфигурации, които работят с Qualcomm Snapdragon 875 и Exynos 21000 процесори. Оперативната памет ще достига до 16GB. Със сигурност Samsung Galaxy S21 Ultra ще използва Оne UI 3.0 интерфейса, който е базиран на подобренията в Android 11.

Базовият модел ще е наличен във версии с Gray, Pink и Violet цветове, докато Galaxy S21 и Galaxy S21 Ultra ще могат да се купят само в Black и White нюанси.

 

Oще oт Digital: Samsung може да изместят премиерата на Galaxy S21 за януари 2021г.