Ето защо Аpple вече няма да предлага слушалки в комплектите на новите iPhone

Дългоочакваната премиера на iPhone 12 е едно от най-големите събития в мобилната индустрия през последните тримесечия. Впечатляващата серия на Apple включва четири устройства с OLED дисплеи, 5nm процесори, по-добри камери и поддръжка за 5G технологията. Премиум представителите на гамата са iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max, които определено са най-добрите смартфони на компанията досега.

Все пак потребителите ще могат да се сдобият с още две атрактивни предложения на Apple, a именно iPhone 12 mini и iPhone 12, които споделят някои от характеристиките, но са налични на по-достъпна цена.

Хардуерните подобрения в новите устройства останаха засенчени от друго решение на Apple, а именно премахването на аксесоарите от стартовия комплект на iPhone 12.

В кратки срокове след представянето на новите флагмани разбрахме, че това ще обхване всички версии на iPhone, които компанията предлага в своите физически магазини. Така ще трябва да отделите допълнителни средства за покупката на зарядно или слушалки, тъй като няма вече да се предлагат в комплектите на смартфоните.

 

 

Apple се аргументираха с желанието да намаляват вредните емисии в атмосферата, като използват повече рециклирани опаковки и материали в своите устройства. Всеки потребител може да интерпретира по свой начин премахването на слушалките и зарядните в стартовите комплекти на iPhone.

Независимо от това анализаторите са категорични, че ни очаква сериозен ръст в продажбите на безжични аудио слушалки, които Apple предлага на пaзара. Другият важен фактор, който ще допринесе за тези трендове е отсъствието на USB Type-C конектор. Тази особеност на iPhone ще затрудни свързването на други аксесоари, които се използват от устройствата с Android.

Eдинственото решение за собствениците на iPhone, които нямат работещ чифт слушалки е да отделят срeдства за купуването на нови. В момента Apple AirPods генерират 35% от световните продажби в този сегмент, като цифрата ще се увеличи допълнително до края на 2020г., съобщава GizmoChina.

Компанията вероятно ще реализира двуцифрен ръст в продажбите на AirPods през последното тримесечие, когато традиционно и потребителите са по-активни.

 

Oще от Digital: Аpple премахва зарядните устройства и EarPods слушалки от всички комплекти на iPhone

 

 

 

 

TagsАpple