Украйна 0:1 Германия (гледайте на живо)

Украйна и Германия играят при резултат 0:1 в Киев мач от група 4 на дивизия А на Лигата на нациите.

Украйна понесе много тежка загуба в сряда. Тимът на Андрей Шевченко падна с 1:7 от световния шампион Франция в приятелска среща. Въпреки че двубоят нямаше състезателен характер представянето на отбора е притеснително за украинците и може да се отрази на предстоящия мач с Германия.

Преди месец пък бе загуби с 0:4 от Испания и допуснатите 11 гола в рамките на две срещи определено са повод за тревоги. При единственото си домакинство обаче Украйна победи Швейцария на старта на Лигата на нациите.



Шевченко има и сериозни кадрови проблеми, свързани с контузии и положителни тестове за коронавирус. Ситуацията е толкова зле, че наставникът трябваше да запише 45-годишния си помощник Олександър Шовковски на пейката за мача с Франция.

Йоаким Льов пък разполага с широк и много талантлив състав. В тима се завърнаха Кимих, Нойер, Горетцка и Гнабри, които не бяха повикани преди месец поради натоварената си програма с Байерн,с който стигнаха до требъл миналия сезон. Германците стартираха с две равенства в Лигата на нациите и сега имат идеален шанс да запишат първа победа.

УКРАЙНА – ГЕРМАНИЯ 0:1
0:1 – Гинтер (20)


УКРАЙНА: Бушчан, Собол, Забарний, Миколенко, Караваев, Сидорчук, Коваленко, Малиновски, Ярмоленко, Циганков, Яремчук

ГЕРМАНИЯ: Нойер, Гинтер, Зюле, Рюдигер, Клощерман, Кимих, Кроос, Халстенберг, Горетцка, Гнабри, Дракслер

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО
СТАТИСТИКА
КЛАСИРАНЕ