Последното в света студио за създаване на глобуси

В днешно време глобусите са толкова назад в история, че са почти забравени. След всичките технологии, GPS системи, Google Maps и други подобни, старото кълбо е забравено и вече дори не се произвежда, останали са само две студиа, които правят глобуси. Компанията, която ги притежава,  се казва Bellerby & Co. Globemakers и се намира в Лондон.

Студиото за изработка отваря врати през 2008 година от Питър Белърби. Всичко започва, когато Питър иска да подари на баща си глобус за 80-тия му рожден ден.

Тъй като глобуси вече не се произвеждали, а тези които били антикварни стрували много, той реша да направи глобус за баща си. След като го създава (близо две години, не го е подарил точно за рождения ден), решава, че ще стане производител. Създава студио, където започва производство на ръчно изработени глобуси. Наема екип от художници, които правят всеки следващ продукт, уникален. Един глобус е напълно готов за 6 месеца, а цената му започва от 1 500 долара. Един наистина много скъп, но красив подарък.