HTC навлизат в пазара на гъвкави смартфони

HTC са един от примерите за популярна технологична компания, която не успява да се справи в конкуренцията при смартфоните. Тайванският производител изпитва затруднения, но вече разкри плановете си да излезе на печалба до 2025г. За да превърнат тази идея в реалност от HTC са патентовали собствена концепция на гъвкав смартфон.

Описанието в документите разкрива, че предстоящото устройство има механизъм, който позволява сгъването на дисплея във външна посока.

Това означава, че за разлика от Moto Razr (2019) и неговия „Clamshell“ дизайн в този случай смартфона на HTC се сгъва към гърба, а не към себе си, информира GizmoChina.

 

 

По този начин при сгъната позиция дисплея покрива едновременно предната и задната част. От LetsGoDigital публикуваха и няколко снимки, които показват как може да изглежда гъвкавия смартфон на компанията. Премиерата на това устройство със сигурност ще отбележи подобаващо завръщането на НТС в мобилната индустрия. На този етап, обаче не разполагаме с данни за техническите спецификации.

 

 

TagsHTC