Първият гъвкав лаптоп Lenovo ThinkPad X1 Fold вече може да се купи за $2499

Гъвкавите дисплеи вече намират място в атрактивни смартфони като Huawei Mate Xs, Samsung Galaxy Z Fold 2 и Moto Razr (2019). Teхнологията е доста атрактивна и е само въпрос на време да намери място и в други продукти на производителите.

Lenovo също виждат голям потенциал в тази иновация и вече представиха Първият гъвкав лаптоп в света – Lenovo ThinkPad X1 Fold. Ако се интересувате от възможността да се сдобиете с уникалното устройство е добре да знаете, че компанията вече стартира предварителните поръчки.

Първият гъвкав лаптоп в света разполага с 13-инчов OLED дисплей с 2K резолюция от 2048х1536 пиксела при яркост от 300 нита. Самият панел покрива 95% от цветовете в DCI-P3 гамата и представлява голям тъчскрийн, който може да се използва и като книга.

Lenovo са се погрижили да предложат достатъчно функционалности в ThinkPad X1 Fold, с които да позволят на потребителите да извлекат пълния потенциал от дизайна на лаптопа.

 

 

Taка например можете да свържете смартфона към гъвкавото устройство, което е възможно с поддръжката за Windows 10. След като разгънете екрана можете да използвате ThinkPad X1 Fold като огромен таблет, а добавянето на безжична клавиатура го превръща в лаптоп.

Когато работите в „Book“ режим ще можете да разгънете лаптопа на два 9.6-инчови тъчскрийн екрана, което е подходящо за четене и гледане на мултимедия. Високата производителност се гарантира от Intel Core i5-L16G7 процесор, който има пет 1.4GHz ядра с 4MB Cache, 5 Тhreads и технологията Intel Hybrid.

Вградената батерия е с мощност от 50Wh и осигурява до 11 часа време за работа с едно зареждане. Другите спецификации на Lenovo ThinkPad X1 Fold включват 8GM LPDDR4X RAM, 1TB PCle SSD, 5-мегапикселова HD камера, както и поддръжка за 5G технологиите.

Цената на Lenovo ThinkPad X1 Fold е $2499, като допълнителната Fold Mini клавиатура и Active Pen стилуса могат да се поръчат за още $300.