DxOMark променят правилата за тестване на камерите на смартфоните в края на октомври

Любителите на мобилната фотография винаги могат да се доверят на експертното мнение на специалистите от DxOMark. Tрадиционните тестове анализират в детайли всеки един аспект от начина, по който работят камерите на смартфоните. Едва ли има по-добър начин да разберете колко добре снима дадено устройство от класацията на DxOMark. 

Oсвен възможностите за правене на селфита, видео клипове и атрактивни снимки с основната камера вече има и рейтинг за аудио качеството на мобилните джаджи.

В момента лидер в класацията на DxOMark за най-добра камера е Xiaomi Mi 10 Ultra, който регистрира 130 точки. 

Само на две точки по-назад e Huawei P40 Pro, който отчита 128. Следващите три модела, които допълват челните пет са Honor 30 Pro (125), Oppo Find X2 Pro (124) и Xiaomi Mi 10 Pro (124). В следващите седмици ни очаква премиерата на още няколко атрактивни смартфона, като най-голямо внимание привличат iPhone 12 и Huawei Mate 40.

 

 

Най-вероятно тези модели ще бъдат представени през октомври, като скоро ще видим и Google Pixel 5. Потребителите със сигурност нямат търпение да разберат как се справят тези устройства на тестовете DxOMark. Докато очакваме премиерата на смартфоните разбираме за предстоящи промени в DXoMark. 

Официална публикация в Twitter разкрива, че ще бъдат актуализирани тестовите протоколи на платформата, което ще доведе до отлагане на някои предвидени ревюта. Все пак от DxOMark обещават, че възстановяват нормалната си работа и ще обявят промените в края на октомври. 

Няма да е изненадващо, ако iPhone 12 и Huawei Mate 40 се превърнат в един от първите устройства, които ще бъда тествани съобразно новите правила. Все още не знаем какви изненади подготвят от DxOMark, но експертите вероятно ще ни предложат още по-задълбочени тестове на камера смартфоните на водещите модели на пазара.

Само след няколко седмици ще разберем повече и вероятно ще научим колко добре снимат iPhone 12 и Huawei Mate 40.

 

Oще от Digital: Достоверни ли са тестовете на DxOMark