Кои смартфони ще получат първи ъпдейт към EMUI 11

Само преди часове ви информирахме, че Huawei представи EMUI 11. Потребителският интерфейс oбръща специално внимание на сигурността и предлага разнообразие от нови функции. Собствениците на смартфони на компанията ще могат да използват повече опции за персонализиране на „Always On Display“ функцията, добавяйки снимки, видео и GIF файлове. 

Приложението Gallery също е актуализирано в EMUI 11 и ще ви предложи още по-бърз начин да откривате и организирате колекцията си от снимки.

Интересно нововъведение e функцията „Multi-Screen Collaboration 3.0“, с която можете да управляват три приложения от смартфона на по-големите екрани на компютрите.

Следващият път, когато изпратите снимка на друго устройство автоматично ще бъде изтрита EXIF информацията от изображението. Така получателя няма да вижда метаданни като кога и къде е направен кадъра, технически параметри и други детайли за снимката. Допълнителни алгоритми с изкуствен интелект ще помагат за организиране на колекцията от мултимедия на смартфоните.

EMUI 11 предлага и функцията „Live Icons“ , позволяваща да използвате анимирани икони в различните менюта.

 

 

Гласовият асистент Celia вече разбира седем различни езика, като се работи над интеграция на допълнителни езици. Подобренията в „Smart Multi-Window“ улесняват работата и превключването между няколко активни приложения. Потребителите ще могат да използват вертикален панел, който се появява от всяка една страна на екрана, като задържите продължително пръста на екрана. 

След като стартирате прозореца ще имате икони за бърз достъп до Email, Notepad, Gallery, Files и Calculator. Предвидена е възможност да персонализирате, добавяте и изтривате приложения. Максималният лимит е да добавите 15 заглавия в новия панел.

Самите приложения ще се показват в плаващия прозорци, чиито размери могат да се променят. EMUI 11 актуализира системните приложения с допълнителните функции. Huawei допълнително ще потвърдят кога ще е готова стабилната версия на потребителския интерфейс. 

Бета програмата вече стартира и обхваща десет устройства: Huawei P40, Huawei P40 Pro, P40 Pro , Mate 30 (LTE/5G), Mate 30 Pro (LTE/5G), Mate 30 RS Porsche Design и MatePad Pro (LTE/5G). Финалният списък ще включва над 50 модела.

 

Oще от Digital: Huawei ЕМUI 11 ще е достъпен за 250 млн. потребители

TagsEMUI