Сърбия (21) 0:0 България (21) – съставите

Днес в 21:00 часа националният отбор на България до 21 години ще гостува на Сърбия в сблъсък от група 5 на квалификациите за Евро 2021. Младите „Лъвчета“ нямат право на повече грешки, ако искат да запазят поне теоритични шансове за класиране. След загубата от Русия в миналия кръг те на практика се простиха с надеждите да завършат на първата позиция, но все още имат шанс да се доберат до второто място, което евентуално може да ги прати на бараж.

Преди тази среща България се намира на 4-ото място във временното класиране с 8 точки, като изостава на 9 зад лидера Русия и на 5 зад втория Полша.

Сърбите са със същия актив като нашия тим, но с по-добра голова разлика държат третата позиция.

Западните ни съседи ще имат предимствата да са домакини днес. Нашият отбор имаше тежко 6-часово пътуване с автобус до градчето Горни Милановац, където ще се състои двубоят.

В първия мач със сърбите „Лъвчетата“ загубиха с 0:1 у дома. Затова днес ще трябва да си отмъстят за това поражение и да намерят начин да си тръгнат с трите точки.

Наставникът Александър Димитров залага на вратата на Даниел Наумов, а в защита пред него – Ангел Лясков, Андреа Христов, Валентин Антов и Ертан Томбак. В халфовата линия са Илия Юруков, Илиан Илиев и Асен Чандъров. В предни позиции ще бъде Калоян Кръстев, като по двете крила ще бъде подпомаган от Здравко Димитров и Станислав Иванов.

Квалификации за Евро 2021 до 21 години:

СЪРБИЯ 0:0 БЪЛГАРИЯ

Състави:
СЪРБИЯ: 1. Илич, 2. Влалукин, 5. Машович, 6. Нишич, 7. Чумич, 8. Петрович, 14. Бирманчевич, 16. Каменович, 17. Шехович, 18. Ступаревич, 21. Илич

БЪЛГАРИЯ: 1. Наумов, 2. А. Христов, 3. Томбак, 4. Лясков, 6. Антов, 8. Юруков, 10. Иванов, 11. Димитров, 17. Кръстев, 21. Чандъров, 22. Илиев

Стадион: „Металац“, Горни Милановац
Начало: 21:00 часа
Съдия: Ескес Еспен (Норвегия)

!